Sri Lanka

Ikke-kategoriseret

Pastor og hustru udsat for voldsomt overfald med deltagelse af de lokale myndigheder

En gruppe på 40 mand, ledsaget af en lokal embedsmand samt 5 buddhistmunke, overfaldt og tævede en pastor på vej hjem fra et besøg sammen med sin hustru.

Af Redaktionen

Del artikel

Seniorpastoren, som også fungerer som pastor for den lokale presbyterianske menighed, havde været ude og besøge en kvinde og hendes datter fra menigheden sammen med sin hustru omkring kl. 13.00. Da de var på vej hjem på motorcykel, var vejen blokeret med træstammer. Pastoren flyttede træstammerne, og de fortsatte. Lidt længere henne ad vejen ved et vejkryds, blev deres rute afskåret af en firhjulstrækker der væltede dem af motorcyklen.

Derefter blev de overfaldet af en gruppe på 40 mænd ledsaget af 5 buddhistmunke og vicesekretæren for Pradeshiya Sabha, en lokal embedsmand. De ankom til stedet i en lastbil og 3 rickshaws. Gruppen nærmede sig pastoren og hans hustru med sten i hænderne mens de råbte “angrib dem”, “dræb dem”. Manden der kørte firhjulstrækkeren sluttede sig til dem. Han blev genkendt som en svoger til præsidenten. Pastoren blev trukket langs jorden mens han blev tæsket af mændene, som råbte ad ham og spurgte hvem der havde givet ham lov til at bo i området. Pastoren svarede at han havde boet i Deniyaya i mange år og ikke behøvede nogens tilladelse til at være der. De anklagede ham for at udbrede kristendommen og truede med at slå ham ihjel hvis han ikke stoppede sin kristne tjeneste. Pastorens hustru blev overdænget med skældsord.

Gruppen slæbte derefter pastoren og hans hustru med hen til det hus de tidligere havde besøgt. De råbte ad kvinden der boede der, og spurgte hende og hendes datter hvor meget de var blevet betalt for at konvertere. De svarede at de havde været kristne længe før de var flyttet til Deniyaya, og at ingen havde betalt dem for at blive kristne; at det var en selvstændig beslutning baseret på overbevisning. Så tævede gruppen pastoren igen. Han og hans hustru slap derefter væk og tog hjem. Firhjulstrækkeren fulgte efter dem hele vejen.

Pastoren blev skadet på benene og kroppen, men ville ikke på hospitalet af frygt for at blive overfaldet igen. Han anmeldte overfaldet til politiet.

Senere samme aften blev firhjulstrækkeren set køre rundt i området nær pastorens hus. Politiet blev tilkaldt, og de rykkede ud med en mobil enhed.

Pastorens og hans hustrus identifikationspapirer, hans mobiltelefon, bibel og andre dokumenter blev stjålet under overfaldet. D. 10/8 modtog en række personer, hvis numre var gemt på pastorens mobiltelefon, falske opkald fra en person der udgav sig for at være pastoren og bad dem om at mødes med ham på forskellige steder. ID-kortene blev senere leveret tilbage til politiet, men telefonen og bibelen mangler stadig.