Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Butiksindehaver i Iran finder Kristus

Af Samuel

Del artikel

Kristne i Iran er ivrige efter at dele Guds ord med andre. Mange bærer Bibelen med sig overalt, hvor de går – for det tilfældes skyld, at de møder nogen, som de kan introducere for Jesus.

Under et ærinde i en lille butik i Teheran begyndte en kristen at vidne for en anden gæst i butikken. Den kristne gav til sidst manden et eksemplar af Det nye Testamente. Manden var meget taknemmelig og forlod forretningen.

En kryddeributik i Iran. Dette er et modelfoto, da det af sikkerhedsmæssige årsager ikke er muligt at vise billede af den faktiske butiksindehaver. (Foto: Hamad Saber)

På det tidspunkt kaldte butiksindehaveren den kristne over til sig. Han havde set den kristne give manden bogen. Begejstret fandt butiksindehaveren et Nyt Testamente frem, som han havde gemt i en skuffe bag disken. Blot tre uger tidligere havde en person givet ham denne bibel. Butiksindehaveren sagde, at han var grebet af Jesu Kristi ord, og så slog han op på Matt. kap. 5 og begyndte at læse højt for den kristne fra Bjergprædiken.

Han sagde til den kristne: “Se, hvad der står ­- ‘Elsk jeres fjender… Hvis I kun elsker dem, der elsker jer, hvordan adskiller I jer så fra alle andre?’ Vi har ikke noget i vores religion som dette.”

Den kristne begyndte at dele sit eget vidnesbyrd og fortælle om Jesu kærlighed. Butiksindehaveren var så interesseret, at han lukkede butikken for resten af dagen. Den kristne delte fra Guds ord i to timer. Til sidst sagde butiksindehaveren, at han gerne ville bede og angre og modtage Kristus som Herre.