Pakistan

Ikke-kategoriseret

Kristne i Pakistan myrdet ved kirkebygning

Jubilæumsfest generet af muslimske unge - det endte i tragedie

Af Redaktionen

Del artikel

To kristne blev ifølge vidneudsagn skudt ned og to andre alvorligt såret af skud, efter at muslimske unge angreb dem uden for en kirkebygning i Hyderabad den 21. marts. Indbyggere i Hurr Camp, en koloni af kristne fra arbejderklassen i Hyderabad i provinsen Sindh, var ved at fejre 30-årsjubilæet  for Frelsens Hærs kirkebygning på stedet, da en gruppe muslimske unge samledes uden for bygningen og begyndte at spille høj musik på deres mobiltelefoner.

Ifølge rapporterne begyndte de også at genere kristne kvinder, der var på vej ind til festen. De kristne mænd Younis Masih på 47, Siddique Masih på 45, Jameel Masih på 22 og en 20-årig med fornavnet Waseem kom ud af kirkebygningen for at få de muslimske unge til at holde op med at trakassere de kristne kvinder og respektere kirken som et helligt sted. Det kom til et verbalt sammenstød, hvorpå de muslimske unge forlod stedet, blot for at komme tilbage bevæbnet med håndskydevåben.

Vidner fortalte nyhedsbureauet Compass over telefonen, at de muslimske unge åbnede ild mod de kristne, hvorved Younis Masih og Jameel Masih omgående blev dræbt, og Siddique Masih og Waseem blev alvorligt såret. Younis Masih efterlader sig kone og fire børn, mens Jameel Masih blev gift for blot en måned siden. Hans pludselige død har chokeret hans familie. “Min søn var taget til kirken for at repræsentere vor familie ved at deltage i jubilæumsfestlighederne… få timer senere fik vi at vide, at han var død,” fortalte Surraya Bibi grædende til Compass over telefonen fra Hyderabad. “Jeg fik ham gift for kun en måned siden. De koldblodige mordere har ødelagt min familie, men min umiddelbare bekymring gælder Jameels kone, som er blevet helt stum, siden hun fik overbragt nyheden.”

Ifølge de kristne på stedet tog politiet ikke sagen særlig alvorligt. De var efterladende og optog ikke rapport, før de kristne havde demonstreret deres utilfredshed ved at blokere en hovedvej med ligene af de to dræbte. Efterfølgende har politiet arresteret nogle unge, der ikke havde noget med sagen at gøre, mens gerningsmændene går frit omkring i byen. Det er tydeligt, at politiet nærer fordomme mod de kristne. Et lokalt politisk parti med en verdslig, men til tider voldelig, dagsorden, havde foreslået de kristne, at de skulle hævne sig, men deres ledere havde fortalt dem, at de som kristne ikke ville tage loven i egen hånd.

Kilde: Compass Direct News Service / Dansk Europamission