Pakistan

Ikke-kategoriseret

Kristen kvinde løsladt af muslimske kidnappere i Pakistan

Af Redaktionen

Del artikel

En kristen mor til syv, 40-årige Shaheen Bibi, som i august sidste år blev kidnappet, voldtaget, solgt til ægteskab og truet med døden, hvis ikke hun konverterede til islam, blev løsladt i sidste uge.

Da hun nægtede at konvertere og acceptere ægteskabet, havde menneskehandlere truet med at dræbe hende, hvis ikke hendes far, Manna Masih, betalte en løsesum på 100.000 rupee (1.170 amerikanske dollar) senest lørdag den 5. marts, fortalte hun Compass efter løsladelsen. Shaheen Bibi, som er medlem af St. Joseph katolske Kirke i Lahore, fortalte, at hun blev kidnappet i august 2010, efter at hun havde mødt en kvinde ved navn Parveen i en bus på vej til arbejde.

Shaheen Bibi og hendes far (Billede: Compass Direct News)

Shaheen Bibis far bad politiet tage affære, men de gjorde ingenting, da hendes bortførere havde taget hende til et øde sted mellem byerne Rahim Yar Khan og Sadiqabad, som blev anset for et område, man skulle holde sig fra, da det blev styret af farlige kriminelle. Masih søgte derpå juridisk assistance fra the Community Development Initiative (CDI), en menneskerettigheds-søsterorganisation til Det europæiske center for lov og retfærdighed i Pakistan. CDI stabsofficer Haroon Tazeem, Masih og politiet tog til Khan Baila i nærheden af Rahim Yar Khan, og ved midnatstid søndag den 6. marts lykkedes det redningsholdet at få fat i Shaheen Bibi, sagde kilden fra CDI. Kidnapperne overgav hende på den betingelse, at man ikke ville tage yderligere juridiske skridt imod dem, men redningsholdet fortalte bortførerne, at de, som havde solgt hende i Lahore, ville blive retsforfulgt. Lænket til et træ uden for et hus sidste uge havde Shaheen Bibi løftet sit blik i bøn, set et kors på himlen og var blevet trøstet i forventning om, at Guds mægtige hånd ville befri hende, selv om hendes far ikke havde penge til løsesummen, sagde hun.