Afghanistan

Fortalervirksomhed

Afghansk kristen løsladt

Fik asyl i udlandet, men familien er stadig i landet og i fare

Af Redaktionen

Del artikel

Efter intenst diplomatisk pres i løbet af sidste uge løslod den afghanske myndigheder den kristne mand Said Musa, som havde tilbragt næsten ni måneder i fængsel anklaget for at have forladt islam, hvilket straffes med døden ifølge islamisk lov.

Desværre er Shoaib Asadullah, en anden kristen fra muslimsk baggrund, stadig i fængsel for sin tro i byen Mazar-i-Sharif. Hans liv er ifølge et brev, han for nylig har skrevet, i fare.

Kilder i Afghanistan fortæller at Said Musa (sommetider staves det Sayyed Mussa) blev løsladt sidste uge og forlod Afghanistan den 21. februar, idet han blev tilbudt asyl i et sikkert land. Det sidste brev, Said Musa skrev fra sin fængselscelle, er dateret 13. februar. Han er handicappet og far til seks. Han fortalte, at han havde haft besøg af repræsentanter fra flere ambassader i Kabul, som havde tilbudt ham asyl. Efter at de var gået, blev Musa ifølge brevet taget til et andet rum, hvor tre afghanske embedsmænd forsøgte at overbevise ham om, at han skulle afsværge sin kristne tro, så ville han blive løsladt inden for 24 timer. Han nægtede og blev sendt tilbage til sin celle. Hvad der derefter skete i forbindelse med hans løsladelse, er fortroligt for hans families sikkerheds skyld, idet deres liv stadig er i fare. En kilde i Afghanistan roste de udenlandske gruppers fortalervirksomhed, som gjorde noget muligt, der på forhånd så  nærmest umuligt ud.

Kilde: Compass Direct