Pakistan

Ikke-kategoriseret

Asia Bibis advokater anmoder om retshøring i fængsel

Den dødsdømte kristne kvinde risikerer at blive myrdet, inden hun kan frikendes af retten

Af Redaktionen

Del artikel

Advokaterne, som repræsenterer Asia Bibi, den pakistanske kristne kvinde, der sidste år blev dødsdømt for blasfemi, har anmodet om at lade høringen i appelsagen foregå i fængslet på grund af bekymring for hendes sikkerhed.

Asia Bibi skal have en privat kortege, hvis hun skal flyttes fra sit nuværende fængsel til et andet, eller hvis hun skal fra fængslet til retshøring i Højesteret i Lahore. Dette fortæller Haroon Barket Masih, diretør for “Masihi Foundation”, den organisation, som arbejder for at give retshjælp til kvinden, som er dødsdømt for blasfemi, og for at hjælpe hendes familie materielt.

Ifølge en rapport fra det pakistanske sikkerhedspoliti bør Asia Bibi på grund af de trusler, hun har modtaget, overføres til et nyt kvindefængsel, sandsynligvis i Multan, for at hendes personlige sikkerhed kan garanteres. “Alligevel vil en sådan flytning indebære alvorlig fare for hendes sikkerhed,” beretter Haroon Masih til Fides. “Terroristerne kan slå til ved enhver lejlighed, eller de kan infiltrere vagtstyrken, som skal bevogte hende, sådan som det skete med guvernør Taseer” (guvernøren for provinsen Punjab, som blev myrdet af sin egen sikkerhedsvagt, fordi han var fortaler for en revision af blasfemiparagraffen, efter hvilken Asia Bibi blev anklaget og dømt, red.). Derfor har Masihi Foundation til hensigt at organisere en privat kortege, som vil sørge for øget garanti for kvindens sikkerhed. “I dag stoler vi i lyset af de seneste begivenheder ikke meget på den sikkerhedstjeneste, som staten tilbyder, og som er sammensat af muslimske mænd,” bemærkede han.

Asia vil blive udsat for yderligere risiko, hvis hun optræder i retten. Hendes forsvarsadvokater er ved at færdiggøre den rapport, de skal aflevere til retten, og, som de har fortalt Fides, er datoen for den første høring nært forestående og vil kunne fastsættes i slutningen af januar. Det vil dog være en dårlig idé at lade Asia være til stede i retssalen i Lahore, “fordi det ville udsætte hende for at blive skudt af radikale, som det skete for brødrene Rashid og Sajid Emmanuel, der var anklaget for blasfemi og blev myrdet, mens retssagen foregik, uden for retssalen i Faisalabad i juli 2010.”

Advokaterne anmoder i lyset af situationen og den reelle fare for en henrettelse uden dom (som det allerede er sket for 34 blasfemianklagede mennesker) om, at der bliver holdt en speciel høring inden for fængslets mure.

Haroon Barket Masih konkluderer: “Vi må gøre alt, hvad vi kan, for at beskytte Asias liv. Selv hendes familie, som i dag lever i skjul, er dybt forvirret over den drejning, som hendes historie har taget, og over den vold, som blev udløst i samfundet. Vi håber i lyset af den mobilisering, der er sket nationalt og internationalt, at Asia snart vil få sin frihed igen, da hun er uskyldig.”

Kilde: Fides