Iran

Ikke-kategoriseret

Assyrisk pastor i Iran underkastet tortur

Har modtaget trusler for at have 'konverteret muslimer'

Af Redaktionen

Del artikel

En assyrisk pastor, som den iranske regering har anklaget for at “konvertere muslimer”, udsættes for tortur i fængslet og trues med henrettelse, har kilder tæt på sagen oplyst.

Agenter fra den nationale sikkerhedstjeneste arresterede den 2. februar den 65-årige pastor Wilson Issavi kort efter, at han havde afsluttet et husmøde i en vens hjem i Isfahan godt 300 km syd for Teheran. Hans kirke, Den evangeliske Kirke i Kermanshah i Isfahan, er et 50 år gammelt kirkesamfund, som er tilknyttet Assemblies of God (et samfund af pinsevenner), som tjener den lokale assyriske befolkning.

Ifølge det farsi-sprogede kristne nyhedsnetværk FCNN besøgte Issavis hustru, Medline Nazanin, fornylig sin mand i fængslet, hvor hun så, at han havde tydelige mærker efter tortur, og at hans almentilstand var dårlig. Iranske efterretningsfolk fortalte Nazanin, at hendes mand måske ville blive henrettet for sine påståede aktiviteter.

Under razziaen tilbageholdt det nationale sikkerhedspoliti alle i huset, men løslod senere alle med undtagelse af Issavi og husets ejer. Sikkerhedsfolk beslaglagde desuden personlige ejendele fra huset. Ved kristne arrestationer i Iran konfiskerer sikkerhedsfolkene typisk alle dokumenter, mediemateriale, computere og personlig dokumentation.

Issavi holdes ifølge FCNN i et ukendt fængsel.

Kilde: Assyrian International News Agency