Pakistan

Ikke-kategoriseret

22-årig købmand idømmes livsvarigt fængsel på baggrund af falske anklager

Af Redaktionen

Del artikel

Den 22-årige Imran Masih, en ung kristen købmand fra Faisalabads forstad Hajvairy, blev 11.01.10 idømt livsvarigt fængsel og en bøde på over kr. 5.300 efter en tvivlsom dom for at have vanhelliget Koranen og for at have krænket religiøse følelser. Det oplyste Pakistans nationale kommission for retfærdighed og Fred (NCJP). Imran blev dømt efter §295-B og §295-A i straffeloven.

Dommen var baseret på en anklage fra en konkurrerende butiksejer. Han var med i en islamisk ekstremistisk missionerende gruppe. Via en moskés højttaler skal gruppen have opfordret folk til at slå Masih og plyndre hans forretning. En anden købmand nær ved, Hajji Ghafoor, beskyldte Masih for at brænde en del af Koranen 01.07.09. Masih afviste dette. Han fortalte efterforskerne, at papirerne var gamle varelister fra forretningen. Butiksejere nær ved oplyste, at have set de to mænd skændes få dage før hændelsen. Da Masih afbrændte papir, råbte Ghafoor at, at han havde vanæret Koranen og spottet islam. “Ghafoor spredte misforståelser om Imran Masih,” sagde en butiksejer. Masih har planer om at appellere sagen til en højere domstol.