Pakistan

Hjælp til selvhjælp til nødlidende kristne

85 syskoler startet – 12 syskoler mangler stadig

2635 fattige piger har fået adgang til en syuddannelse

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

I Dansk Europamission er vi yderst taknemmelige for, at det er lykkedes at hjælpe snart 3000 unge piger ud af fattigdom og undertrykkelse. Disse piger har i mange tilfælde været lette mål for andres grufulde overgreb og misbrug. Derfor bringer det også stor glæde, hver gang en ny syskole slår dørene op og dermed giver nye piger en uddannelse og et håb om en bedre og mere tryg fremtid.

Pigen Bilqis

En af de piger, der endnu ikke har fået hjælp, er Bilqis. Hun kommer fra en familie, hvor der ikke er råd til skolegang. Derfor har hun måttet arbejde på en fabrik. Her blev hun en dag bortført af arbejdsformanden, der tvang hende bag lås og slå til at bo i sit hus i seks måneder. En dag tog han Bilqis med til en moské og truede med at dræbe hende og hele hendes familie, hvis hun ikke konverterede til islam. Bilqis var bange på familiens vegne og gentog derfor den islamiske trosbekendelse, hvilket er alt, hvad der skal til for at blive kaldt muslim. Hun underskrev også et vielsesbrev, som bekræftede, at hun nu var gift med arbejdsformanden. Men alt dette var imod hendes ønske og vilje, og en dag lykkedes det for Bilqis at komme væk fra formandens hus og tilbage til hendes forældre.

Nye syskoler skal sættes i gang

Dansk Europamissions samarbejdspartner hjælper Bilqis, og det er vort ønske, at også hun snart må komme på en af de syskoler, som vi vil sætte i gang i hendes nærområde.

I tusindvis af piger som Bilqis har brug for at få en syuddannelse, så de kan få ændret deres barske liv til et liv med muligheder. En syuddannelse er med til at sikre de unge piger jobmuligheder og en indtægt at leve for. Udover selve uddannelsen får pigerne et liv i en kærlig atmosfære på syskolerne, hvor de også lærer om Guds kærlighed til dem. Disse piger kommer væk fra en mørk fortid og får nu en langt lysere fremtid på grund af støtte fra kristne i Danmark.

Du kan hjælpe os med at sætte syskoler i gang, så vi når vores mål for 2008 og dermed får mulighed for at hjælpe flere piger som Bilqis.