Syrien, Tyrkiet

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Tyrkisk præst: Vi har desperat brug for bøn, hjælp, kærlige kram og lægedom for vores sår.

På trods af det alt sammen har jeg et håb, for jeg ser tydeligt  Guds barmhjertighed og kærlighed, også selvom det ser ud som om den er pakket ind i ulykke og død.

Af Samuel

Del artikel

Børn bliver opmuntret af nødhjælpsarbejder

En præst fra Antiokia i Tyrkiet fortæller: ”Tidligere levede vi et organiseret liv. Vi underviste lokalområdets børn i engelsk og musik i vores kirke et par dage om ugen. Vi holdt kvindemøder. Vi hyggede os med områdets børn med spil.”

”Men nu har vi mistet alle disse børn. De der var heldige at overleve jordskælvet, har forladt Antiokia, fordi der ikke er noget liv i Antiokia mere. Hele vores liv er blevet vendt på hovedet.”

“Vi sover stadig i bilen, da vores hus er blevet alvorligt medtaget. Det er ikke en underdrivelse at sige, at det vi oplever, er skræmmende. Vi har mistet mindst 350 naboer i jordskælvet.”

”Intet vi drømte om, bliver som vi håbede. På trods af det alt sammen har jeg et håb, for jeg ser tydeligt  Guds barmhjertighed og kærlighed, også selvom det ser ud som om den er pakket ind i ulykke og død. Disse dage vil forblive et smertefuldt minde.”

”Men Gud vil gøre alting smukt igen. Vi oplever det igennem alle jer brødre og søstre, som støtter og beder for os. Vi har desperat brug for bøn, hjælp, kærlige kram og lægedom for vores sår. Tak fordi I ikke glemmer os.”

Ofre for jordskælv finder husly i kirke i Syrien

Netop i Antiokia har Dansk Europamissions projektpartner fire sanitetsvogne af meget høj standard, hvor folk kan komme på toilet, tage bad og vaske deres tøj. En femte sanitetsvogn er i Gaziantep. Vores tyrkiske partner har også et mobilt bageri, hvor der bages omkring 400 brød i døgnet. I Tyrkiet uddeles
også telte og varmeapparater til ofrene.

I Syrien uddeles der fødevarepakker der eksempelvis består af ris, gryn, linser, olie, sukker, te, krydderier og ost.

Der uddeles også hygiejnepakker med eksempelvis sæbe til håndvask og tøjvask, tandbørster og tandpasta, shampoo og en kam.

Situationen ændrer sig hele tiden, men vores lokale nødhjælpshold er fleksible og tilpasser indsatsen, så den møder de udsattes aktuelle behov.

Nødhjælp kan give konvertitkirken en stemme

De kristne bor i lande, hvor de kan møde modstand. Særligt kan muslimer, der konverterer til den kristne tro, komme under et stort pres fra deres familier og lokalsamfund for at vende tilbage til islam.

Men det kan gøre indtryk, og fordomme kan blive nedbrudt, når kristne på en praktisk måde rækker ud til nødstedte i deres lande. På den måde er dette projekt ikke kun et nødhjælpsprojekt, men sigter også på at give konvertitkirken en platform og en stemme i Tyrkiet og Syrien.

Hjertelig tak om du vil bede for Tyrkiet og Syrien, for de modige kristne der rækker ud og for befolkningerne.

Støt