Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Iran: Konvertitkristen løsladt efter næsten 5 år i Evinfængslet

Iranske kristne glæder sig over, at Naser Navard Goltapeh blev løsladt fra Evin-fængslet den 17 oktober efter at være blevet benådet af den øverste leder, Ali Khamanei.

Af Redaktionen

Del artikel

Dømt for at etablere huskirker

Den iranske præst blev arresteret sammen med tre aserbajdsjanske kristne i juni 2016. I juni 2017 blev de hver idømt 10 års fængsel for at “handle imod den nationale sikkerhed ved at danne og etablere ulovlige huskirker.” Aserbajdsjanerne havde forladt Iran under processen og opgivet kautionen.

Naser blev ført til Evinfængslet i januar 2018, efter at hans dom var blevet stadfæstet af appelretten. I sine næsten 2000 dage i fængsel anmodede Nasar gentagne gange om en ny retssag eller prøveløsladelse, hvilket konsekvent blev afvist.

Hans løsladelse nu, som en del af benådningen af flere personer, kom som en overraskelse, ifølge Dansk Europamissions samarbejdspartner Middle East Concern.

Bekymringer efter skud og brand i fængslet

Der har været bekymringer for de kristne, der er tilbageholdt i Evin under en brand under de nylige protester i landet, hvor særligt kvinder demonstrerer. Under branden kunne der høres skud og eksplosioner i fængslet og statsmedier rapporterer, at otte fanger blev dræbt.

Ingen af de omkring 30 kristne samvittighedsfanger kom til skade, men et familiemedlem fortæller:


 “Det var en frygtelig aften for os. Vi havde ingen idé om, hvad der skete. Da vi endelig havde mulighed for at snakke med vores elskede, hørte vi lyden af skud i telefonen og så blev forbindelsen afbrudt. Vi græd til næste morgen.”


Det var en lettelse at de kristne fanger efterfølgende kunne ringe til deres familier og fortælle dem, at de var okay.

Bed venligst

  • Tak Gud for Nasers uventede løsladelse.
  • At han hurtigt ville kunne vænne sig til livet uden for fængslet.
  • At kristne og andre fanger, som stadig er uretfærdigt tilbageholdt på falske politiske anklager, vil blive frikendt.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter