Iran

Fortalervirksomhed

Forsvunden konvertit er blevet lokaliseret og løsladt

Iranske kristne er taknemmelige for at Ayoub Poor-Rezazade er blevet løsladt mod kaution.

Af Redaktionen

Ayoub er nu blevet løsladt fra fængslet

Del artikel

Den sidste måned har Dansk Europamission fulgt sagen om de tre iranske konvertitkristne, der blev arresteret under et bedemøde i starten af september, og senere fængslet. Den 21. september blev to af de kristne løsladt – imens den tredje, Ayoub, forsat var forsvundet. Glædeligvis beretter vores samarbejdspartner nu om, at Ayoub er blevet løsladt mod kaution.

Vores samarbejdspartner, Middle East Concern, skriver:

Ayoub blev arresteret sammen med to andre konvertitkristne den 5. september. Siden den 8. september har ingen hørt fra ham eller om ham, til stor bekymring, særligt efter at hans venner blev løsladt den 21. september og ikke vidste noget om, hvor Ayoub var.

Den 3. oktober, efter at have stillet kaution på 400 millioner toman, svarende til 15.000 USD, blev Ayoub løsladt fra Lakan fængslet i byen Rasht.

Ayoub havde tilbragt 10 dage i varetægt hos den revolutionære vagtenhed før han blev overført til isolationsfængsel i Lakan fængslet. Han var blevet adskilt fra sine venner for at blive forhørt om kirkens økonomi.

Iranske kristne beder om vores forbøn

Ayoub familie og venner takker Gud for, at han er i sikkerhed og er blevet løsladt, men beder om, at:

  • Ayoub og hans venner Morteza og Ahmad vil blive frifundet i anklagerne i forbindelse med deres fredelige udøvelse af deres kristne tro
  • De iranske myndigheder vil stoppe forfølgelsen af kristne og andre religiøse fællesskaber

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter