Nordkorea

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Forfulgte kristne og andre nødlidende i Nordkorea har desperat brug for medicin

Af Samuel

Del artikel

Billedet ovenfor: Tegning baseret på øjenvidneberetning viser hemmelig gudstjeneste i Nordkorea.

Forfulgte kristne og andre nødlidende i Nordkorea har desperat brug for hjælp.Trods Kim Jong-uns forsøg på at signalere åbenhed mod omverdenen er det stadig en forbrydelse at være kristen i Nordkorea. Kun Juche-ideologien er tilladt i landet, og den lærer bl.a., at mennesket er skabt i Kim Il-Sungs billede, og at indbyggerne skal ære og være lydige mod Kim-dynastiet.

Alligevel er der anslået 100.000 undergrundskristne i Nordkorea. En tredjedel af disse skønnes at være fanget i landets berygtede koncentrationslejre, der beskrives som værre end Hitlers. Det er ubeskriveligt, hvordan de indsatte ydmyges. Vidner fortæller, at vagter tisser på fanger, og at nogle fanger udsættes for luseplage.

Der er beretninger fra koncentrationslejrene om kristne, som fangevogterne forsøger at presse til at fornægte deres tro og acceptere Juche-ideologien. Et øjenvidne fortæller, at kristne henrettes, bl.a. ved at blive brændt levende som på tegningen. Til trods for forfølgelsen står de nordkoreanske kristne fast i troen.

Ledere i undergrundskirken fortæller til Dansk Europamission, at de kristne står fast på ordet i Salme 121 fra Bibelen, som siger: ”Jeg løfter mine øjne til bjergene, hvorfra kommer min hjælp? Min hjælp kommer fra Herren, himmelens og jordens skaber”.

Intet diktatur kan hindre Gud i at hjælpe dem, der kalder på ham, selv ikke et land som Nordkorea – hvor sundhedstilstanden desuden er katastrofal. Sygehusene mangler medicin og selv det mest basale udstyr. De nordkoreanske kristne fortæller, at livet i landet er blevet en overlevelseskamp.

Ad hemmelige kanaler kan du sikre, at der bliver indsmuglet medicin til de forfulgte kristne. De sygdomme, der behandles, er blandt andet tuberkulose, hepatitis B, diarré, febersygdomme, infektionssygdomme, kredsløbsproblemer, forhøjet blodtryk og gigt, ligesom der indsmugles kosttilskud.

De nordkoreanske kristne fortæller: ”Det værste i Nordkorea er manglen på medicin, og underernæringen. Det er kritisk, særligt for nyfødte, børn og ældre”.

Vores undergrundskirke gør sit bedste for med omhu og styrket af Kristi kærlighed at tage sig af de svage, de ældre og børn, der har mistet deres forældre. Der er i sandhed mange udfordringer, forhindringer og problemer på vores vej, men vi ser hen til Jesus Kristus, som er vejen, sandheden og livet, for at finde styrke og opmuntring”.

Det er rørende og opmuntrende at læse. De nordkoreanske kristne retter deres blik mod Jesus – og oplever i deres udfordrende dagligdag, hvordan han giver glæde og styrke.

Og de anvender ikke blot medicinen på sig selv, men giver også til andre i nød. Dermed bringer de, på grund af den opmuntring de selv har fået, håb til andre nødstedte på et af de nok mest isolerede og forrykte steder på jorden.

Tak om du vil række en hjælpende hånd til syge nordkoreanske kristne og andre nordkoreanere i nød. Ikke alene vil de opleve fysisk helbredelse, de vil også på en praktisk måde mærke, at kristne uden for Nordkorea står sammen med dem.

Støt Nordkorea: Medicin og mad til kristne og andre nødlidende