Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Nader: Mit liv blev forvandlet, da jeg læste Det Nye Testamente

Han begyndte derefter selv at uddele Det Nye Testamente og blev derfor sat i fængsel

Af Samuel

Del artikel

Billedet ovenfor: Af sikkerhedshensyn vises modelbillede (AlenD/shutterstock.com) 

Nader fortæller: ”Før var jeg meget vred. Jeg var en politisk fanatiker og klar til at ofre hele mit liv for mine politiske overbevisninger. Midt i alt dette gav en ven mig et eksemplar af Det Nye Testamente. Jeg så, at det ikke var så langt, og det så smukt ud, så jeg sagde ja til at læse det. Da jeg kom til Johannesevangeliet 14:6, blev jeg virkelig udfordret. ”Jesus sagde til ham: ’Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig.” Hvordan kunne det være? Da jeg kom til Apostlenes Gerninger 2 og historien om pinse, blev jeg igen rystet. Her står historien om, hvordan Peter, da han blev opfyldt af Helligånden, prædikede og tre tusind blev omvendt. Hvordan kunne det ske? Hvem var Helligånden?

Mit værelse blev fyldt med lys

Den nat, inden jeg lagde mig til at sove, bad jeg til Jesus: Hvem er du? Hvis du virkelig er den eneste vej til Gud, så vis mig den. Så snart jeg havde stillet dette spørgsmål, blev mit værelse fyldt med lys. Jeg følte en styrke i mit hjerte. Jeg forstod, at dette var Helligånden, som jeg havde læst om i Det Nye Testamente. Jeg begyndte at lovprise Jesus. 

Idet jeg gjorde det, voksede glæden i mig. Dette varede ved i cirka tyve minutter. Så faldt jeg i søvn. Jeg vågnede næste dag og følte mig som et nyt menneske. Men jeg var i tvivl. Var det bare en drøm? Var det virkelig sket? Jeg blev ved med at læse i Det Nye Testamente. Nogle aftener senere havde jeg den samme oplevelse igen. Denne gang vidste jeg med sikkerhed, at det ikke var en drøm. Dette bekræftede to sandheder for mig, som ændrede mit liv. For det første forstod jeg, at Bibelens ord er Guds Ord. For det andet, vidste jeg, at Jesus er Gud. Så jeg omvendte mig og gav mit liv til Jesus. Mit liv skiftede retning. Jeg gik fra at ville give mit liv for en politisk sag til at give mit liv til Jesus. Mit hjerte var fyldt med Guds kærlighed.

Jeg ønskede, at andre måtte opleve denne kærlighed og kende sandheden om Jesus. Jeg begyndte at uddele Det Nye Testamente til så mange mennesker, jeg kunne. Jeg lagde dem i folks biler og i deres hjem. Nogle gange bad jeg og gav dem så til mennesker på gaden. Jeg lagde dem på bænke i parker.

Blev indhentet af politiet og kom i fængsel

Alt i alt uddelte jeg over 6000 eksemplarer af Det Nye Testamente i Iran. Jeg vidste, at det var ulovligt, men jeg vidste også, at denne mission var værd at lide for. En dag indhentede politiet mig. Jeg kørte på en motorcykel med en ven, og politiet jagtede os i deres biler. På et tidspunkt under flugten kørte vi med høj fart over noget grus og væltede med motorcyklen. Min ven brækkede det ene ben. Jeg overvejede at løbe væk, men så huskede jeg på Jesu ord: ”Større kærlighed har ingen end den at sætte sit liv til for sine venner”. Så jeg blev der.

Det var hårdt at være i fængsel. Men Guds Ord siger: ”Hvis nogen vil følge efter mig skal han fornægte sig selv og tage sit kors op” – Nader

Vi blev slået, afhørt og sat i isolationsfængsel. Det var hårdt at være i fængsel. Men Guds Ord siger: ”Hvis nogen vil følge efter mig skal han fornægte sig selv og tage sit kors op”. Disse ord fra Jesus var altid i mit hjerte. Jesus frelste mig, da jeg var død, så jeg har lovet at leve mit liv for ham. Jeg tilbragte mange uger i fængslet. Til sidst var jeg tvunget til at forlade Iran på grund af mit arbejde med at uddele Det Nye Testamente. Men jeg bruger stadig mit liv på at række ud til iranere og oplære dem i troen.

Jeg kender iranernes hjerter. De tørster efter sandheden. – Nader 

Jeg ønsker stadig, at alle iranere må have et eksemplar af Det Nye Testamente. Jeg kender iranernes hjerter. De tørster efter sandheden. Så længe jeg lever, ønsker jeg at være med til at sørge for, at iranere får Skriften i hænderne”.

I dag tjener Nader fortsat Herren, idet han har ansvar for flere persisk-talende kirker i nabolande til Iran og ved at række ud til og oplære mennesker i Iran gennem internetevangelisering. 

Det koster kun 40 kr. at sikre, at en iraner får eksemplar af Det Nye Testamente i hænderne.Mange tak til alle, der bidrager til, at iranere kan læse Det Nye Testamente og få et livsforvandlende møde med Jesus – for tid og evighed. Hjertelig tak.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter