Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Latifa fra Aleppo: “Vi takker jer af hele vores hjerter for jeres støtte”

I vores projekt får de fattigste af de fattige i Aleppo hjælp. Latifa mistede sin mand under borgerkrigen, og hun siger, at hun og hendes eneste datter kun overlever på grund af den nødhjælp, de får gennem de lokale kristne nødhjælpshold, vi støtter.

Af Samuel

Del artikel

Billede: Kirken uddeler ikke kun nødhjælp, men viser nødstedte omsorg og er et vidnesbyrd om den glæde og fred, man kan opleve midt i krigens mørke, ved tro på Jesus.

Latifa Sulaiman er en ældre syrisk enke, som i øjeblikket bor i Aleppo. Hun fortæller: ”Vi levede godt, da min mand var rask og kunne arbejde. Men siden denne krig startede, har det været meget svært for min familie. Vi led under langvarige sygdomsperioder og sorg over det, der skete i Syrien”.

Latifas familie ejede en butik, hvor de solgte bilbatterier i en af bydelene i Aleppo. Lige i begyndelsen af krisen i Syrien, i 2011, kom en bevæbnet mand ind i butikken og tvang Latifas mand til at udlevere alle sine varer. På den måde ødelagde han familiens eneste indtægtskilde.

Billede: Lokale kristne i fuld gang med nødhjælpsarbejdet, som bring håb til mennesker som Latifa og Hana.

Derefter var de tvunget til at leve af deres opsparing for at overleve, mens de håbede på snart at finde en ny måde at tjene til dagen og vejen på. Men kort efter blev Latifas mand alvorligt syg med en lidelse i nervesystemet og kunne derfor ikke tage sig af familien. Han døde senere af sin sygdom. ”Det var umuligt for os at forsørge os selv, især fordi min mand havde brug for en række dyre lægemidler. Han led meget”.

Den aldrende Latifa og hendes eneste datter Hana prøvede derefter selv at arbejde. Men på grund af den svære situation under krigen kunne de ikke skaffe en tilstrækkelig indtægt. Kampene i Aleppo blev værre, priserne på varer eksploderede og familien manglede en mand, far og forsørger.

Kampene i Aleppo blev værre, priserne på varer eksploderede og familien manglede en mand, far og forsørger. – Latifa

Det var under disse omstændigheder vores nødhjælpshold kom i kontakt med de to. Vi begyndte at give hjælp og fødevarer til Latifa og Hana for at hjælpe dem gennem disse svære tider. I et brev til vores lokale partner beskrev Latifah, hvad hjælpen har betydet: ”Jeg takker jer af hele mit hjerte! Jeres fødevarehjælp er uundværlig for os. Vi kan ikke overleve uden jeres hjælp i Aleppo. Priserne på mad er steget helt urimeligt. Jeres værdifulde hjælp har løftet denne ubærligt tunge byrde fra vores skuldre. Vi takker jer og jeres givere af hele vores hjerter for jeres støtte!”

Tak til alle, der rækker en hjælpende hånd til indbyggerne i Aleppo. Gennem projektet bliver lokale kristne udrustet til at bringe glæde, håb, trøst og opmuntring til mennesker, der bor i en sønderbombet og ødelagt by.

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne