Iran

Ikke-kategoriseret

Bed for pastor Saeed på torsdag klokken 12

Af Redaktionen

Del artikel

Danmark – Iran. Verden over vil der på torsdag, den 13. juni 2013, kl. 12.00 foran Irans diplomatiske repræsentationer blive demonstreret på fredelig vis for en amerikansk præst af iransk oprindelse, Saeed Abedini, som er blevet idømt 8 års fængselsstraf på tvivlsomme anklager. Hans egentlige forbrydelse i det iranske regimes øjne er at han er kristen med muslimsk baggrund og har været aktiv i menigheder i Iran som har tiltrukket iranere med samme baggrund. Det forlyder at han har været udsat for tortur i fængslet med henblik på at få ham til at afsværge sin kristne tro.

Pastor Saeeds hustru, Naghmeh, har henvendt sig til organisationer i den vestlige verden og bedt om at der bliver gjort opmærksom på de mange iranske kristne som i virkeligheden sidder i fængsel for deres tro, men som er blevet dømt f.eks. for at have været agenter for fremmede magter, hvad der i de tilfælde som vi kender til, ikke kan føres bevis for – medmindre enhver kontakt med udenlandske kristne organisationer kaldes agentvirksomhed.

Pastor Saeed blev arresteret i forbindelse med et besøg på et humanitært projekt i Iran, og ikke i forbindelse med prædikantvirksomhed. På grund af sin fortid som prædikant i en kristen, farsitalende menighed var han dog i myndighedernes søgelys.

Vi anmoder derfor kristne i Danmark om på torsdag den 13. juni kl. 12 som minimum at bede for pastor Saeed Abedini, pastor Farshid Fathi og de andre kristne ledere som sidder i fængsel for deres tro i Iran. Bed for retten til frit at vælge tro og til at praktisere den tro man vælger, hvad enten man er født ind i den eller antager den af egen fri vilje senere i livet.