Libyen

Fortalervirksomhed

Arresterede egyptiske kristne løsladt

Af Henrik Ertner Rasmussen

Del artikel

Fra vort internationale netværk har vi erfaret at den store gruppe egyptiske kristen der blev arresteret den 27. februar, nu er blevet løsladt. Der har i nogle medier været nævnt 48 egyptere, senere blev dette antal nedjusteret til 43. Oprindelig havde de libyske myndigheder over for lokale medier pralet af at de havde arresteret over 100 egyptiske kristen. Disse blev oprindelig beskyldt for at proselytisere blandt libyske muslimer, men beskyldningerne viste sig grundløse. Der er tale om simple arbejdsmænd. For ikke at myndighederne helt skal tabe ansigt, er alle i den her nævnte gruppe blevet udvist.

Desværre er situationen en helt anden for en egyptisk kristen boghandler og tre andre egyptiske kristne der blev arresteret tidligere i februar og nu står anklaget for spionage, hvilket kan medføre dødsstraf. Det ser ud som om myndighederne har grebet til dette drastiske skridt fordi arrestationen af boghandleren oprindelig viste sig at være sket uden at politiets almindelige regler var blevet overholdt, og boghandleren hele tiden har handlet i god tro og endda havde fået sin opholdstilladelse fornyet.

Bed for disse fire egyptere at beskyldningerne om spionage helt må blive trukket tilbage, og at de alle bliver sat på fri fod hurtigst muligt!