Pakistan

Emergency aid and development projects

Danish European Mission helps 1400 refugees in Pakistan

The Danish European Mission has sent DKK 345,920 to the many people fleeing the fighting in Pakistan's Swat Valley. DKK 250,000 is DANIDA funds administered by the Danish Mission Council's Development Department.

By Henrik Due Jensen

Share article

Dansk Europamission har sikret omkring 1400 flygtende mennesker mad, medicin, tøj og anden nødhjælp i forbindelse med den omfattende flygtningesituation i Pakistan, hvor omkring 2,4 millioner mennesker er på flugt fra kamphandlingerne mellem Taliban og den pakistanske hær.

Nødhjælpsaktionen blev udført af nødhjælpsarbejdere fra vor partnerorganisation. Der er blevet foretaget en særlig udvælgelse af de mennesker, som Dansk Europamission har ønsket at hjælpe under aktionen. Det drejede sig primært om familier og personer, der havde mistet familiemedlemmer, enker, forældreløse børn, større familier samt familier med handicappede.

Indsatsen var også målrettet mod de flygtningefamilier, som andre organisationer endnu ikke var nået ud til. Nødhjælpen kom frem til Mardan den 23. maj 2009, hvor den blev udleveret under kontrollerede forhold til de udvalgte familier og ofre for kamphandlingerne i Swat-dalen.

Dansk Europamission planlægger nu en ny aktion for at hjælpe endnu flere flygtninge i det nordlige Pakistan, der stadig har brug for akut hjælp for at overleve den traumatiske situation.