Kazakhstan

Emergency aid and development projects

Kazakh Christians distribute food during COVID-19 lockdown

People hear the Gospel and some come to faith when Kazakh Christians knock on the door with food during the COVID-19 lockdown

By Magnus Pedersen

Emergency aid Kazakhstan Corona

Share article

Kasakhstan er i øjeblikket det land i Centralasien, som har den hårdeste nedlukning af samfundet. Grænserne er lukkede, og al ind- og udkørsel til byer er forbudt for passagertransport. De større byer er inddelt i zoner, hvor hæren hjælper politiet med patruljering, mens borgerne har forbud mod at bevæge sig mere end 200 meter fra deres bolig – medmindre de altså har et særligt ærinde. Overtrædelser resulterer i arrestationer og bøder.

Men på trods af disse forhold er de kristne meget aktive. Mange kirker livestreamer søndagsprædikener, bibelundervisning og børne- og ungdomsprogrammer på Instagram eller YouTube, mens de også evangeliserer på WhatsApp, Messenger og Telegram.

”Aldrig har jeg og kirkens kristne været så aktive med onlinemission som nu, og aldrig har vi fået fortalt så mange mennesker om Jesus, som vi har gjort den sidste måneds tid,” fortæller en præst i det vestlige Kasakhstan.

I ugerne efter landet lukkede sine grænser, var de kristne meget aktive med at dele mad ud til nødlidende, men efterhånden som retningslinjerne blev mere strikse, stoppede dette. Nu er der kun ganske få kirker, der har tilladelse til at dele større mængder mad ud. Mange kristne fortsætter dog selv med at købe mad, banke på døren og sætte en pose med produkter på trappestenen.

Support