Uzbekistan

Advocacy

Appelsag – Bibler tilbageholdt i Usbekistan

By the editorial team

Share article

Vi henvender os til dig med en sag om bibler og bibelrelateret skriftligt materiale.
Den 8. juli 2008 blev Usbekistans bibelselskab, en lovligt registreret religiøs organisation, som stadig findes i Usbekistan, informeret om, at deres forsendelse af 11.000 bibler og andet kristen litteratur var blevet tilbageholdt af regeringens komité for religiøse affærer. Komitéen, som overvåger alle forsendelser af religiøs litteratur til Usbekistan, har tilbageholdt forsendelsen i tolden i hovedstaden Tasjkent siden 19. maj i år og forlanger nu, at forsendelsen sendes retur til afsenderen i Rusland. Dansk Europamission har i mange år været en vigtig sponsor i oversættelsesarbejdet af biblerne som tilbageholdes.

Alle toldpapirerne, som Bibelselskabet har indleveret, var ellers blevet godkendt af tolden, og der har ikke været nogen fyldestgørende forklaring på, hvorfor biblerne tilbageholdes. Bibelselskabet frygter, at de vil blive pålagt store bøder af myndighederne i form af opbevaringsafgift for en sag, de ikke er skyld i, trækkes i langdrag.

Bibelselskabet oplever også en forøgelse af justitsministeriets officielle ransagninger i alle deres arbejdsgrene og det på trods af, at organisationen fik fornyet sin autorisation i 2007.

Fordi bibler er af vital betydning for udbredelsen af Evangeliet, og etniske grupper i Usbekistan har hungret efter at læse Guds ord på deres modersmål, lægger Dansk Europamission stor vægt på denne sag.

Vi opfordrer til at bede for de kristne i Usbekistan. Du kun også få udleveret en skrivelse der skal lægge pres på usbekiske myndigheder.
Sincerely yours
Mission Possible

Benjamin Bach
Network coordinator