Sri Lanka

Self-help for Christians in need

Jeyan and Suren lost their daughter in the Easter terror attack

Now they get help for self-help from donors of the Danish European Mission

By Søren Strømme Ehlers

Share article

I påsken 2019 blev en række hoteller og kristne kirker i Sri Lanka udsat for koordinerede selvmordsbombeangreb, hvor omkring 250 mennesker omkom. Jeyanthimala og hendes mand Surenidrakumar mistede en datter under angrebet i påsken, men har stadig en søn.

Suren arbejder på en klinik og har desuden et deltidsjob på et hospital. Denne indkomst bruger han til at dække familiens udgifter. De har været medlemmer af Zion Church i Batticaloa siden 2017. Indtil 2017 havde deres søn diabetes, som ikke kto helbredes. Men så kom familien med til et helbredelsesmøde i Zion Church. Da der blev bedt for deres søn, blev diabetesen reduceret. Siden da har familien været en fast del af menigheden.

Da angrebet fandt sted i påsken 2019, sad Suren og hans søn i den forreste del af kirken. Hans datter sad længere tilbage og blev ramt af eksplosionen. Hun blev hurtigt kørt til skadestuen, men havde kun en svag puls ved ankomsten. Hun døde kort efter.

Læs også: Ofre for bombeangrebet i Sri Lanka får selvhjælp

Familien betaler for tiden af på et lån, som er en stor byrde for deres økonomi, da Suren som den primære forsørger kun tjener omkring 370 danske kroner om måneden, efter afdrag på lånet. Tabet af deres datter og den økonomiske byrde gør tilsammen hverdagen svær for familien. Konen, Jeyan, arbejdede tidligere hos en skrædder, men kunne ikke fortsætte, da hun ikke ejede en symaskine. 

With support from the Danish Europamissions givere har hun nu fået mulighed for at købe en symaskine og kan derfor yde et tiltrængt bidrag til familiens økonomi. Familien er meget taknemmelig for den hjælp, de modtager.

Hjertelig tak til alle der beder for og støtter de forfulgte kristne i Sri Lanka.

Support Sri Lanka: Self-help for poor pastoral families