Syria

Emergency aid and development projects

Kirke i Aleppo angrebet under søndagsgudstjenesten

Ved et under kom ingen alvorligt til skade, og gudstjenesten fortsatte udendørs

By Henrik Ertner Rasmussen

Share article

Billede: Tæpper på vej til nødstedte i Syrien.

Vi takker fordi I følger opfordringen til forbøn for Aleppo og for de kristne som er blevet i byen. At forbønnen er nødvendig, er ingen i tvivl om når de har læst denne nyhed – og heller ingen kan afvise at forbønnen virker!

Søndag den 25. oktober blev en kirke i Aleppo bombet, sandsynligvis af islamistiske styrker. Det skete midt under gudstjenesten, hvor omkring 400 personer deltog, og det var lige på det tidspunkt hvor man skulle dele nadveren. Ved et under blev ingen mennesker dog skadet alvorligt selv om der kom skader på bygningen, og luften i kirkerummet blev så fyldt af støv at man ikke kunne se hinanden, fortalte præsten.

”Bomben” var faktisk en gasflaske, som ikke sprang i luften da den ramte taget på kirkens kuppel. Hvis den var eksploderet da, ville følgerne have været tragiske, fortalte præsten. Ifølge ham var det ikke første gang at kirken havde været mål for jihad-styrkers angreb. Om grunden til disse angreb siger præsten at det sikkert er fordi det for det første er den eneste kirke i området som endnu er i brugbar stand, og for det andet fordi den vil være et eksempel på fredelig sameksistens mellem muslimer og kristne ved at yde hjælp til alle, kristne såvel som muslimer. ”Der er nogle som vil eliminere ethvert tegn på forsoning og åbenhed,” kommenterede præsten.

Selv om kirkegængerne var ved at gå i panik ved angrebet, lykkedes det præsten at opretholde ro og orden efter at have sikret sig at der ikke var nogen der var kommet alvorligt til skade. Han indbød kirkegængerne til at fortsætte altergangen i kirkens have. ”Nogle blev forbløffede over min reaktion. Men det er i Herren jeg finder styrken, i foreningen med Ham, gennem bønnen – styrken til at gå videre, endda med større energi nu hvor vi må reparere vores kirke,” fortalte præsten. Allerede morgenen efter angrebet kom de troende tilbage til morgengudstjeneste. ”De var der alle, og fulde af glæde kunne vi igen høre vore kirkeklokker. Lad os håbe at alt dette kaos får en ende, og at det snart vil lykkes os at kunne tale om disse ting som noget der hører fortiden til, uden frygt for at lignende angreb når som helst kan gentage sig.”

Nødhjælp til alle nødstedte i Syrien – uanset baggrund

By supporting Christians, we can cherish the light they are in the midst of civil war. And by helping them to reach out to other minorities in need, people from non-Christian backgrounds can practically and tangibly feel God's love and care, even in times like these. In the project, around 60 % of the beneficiaries are Christians, while the rest are from other backgrounds.

  • On average, it costs around 652 DKK to ensure that a refugee family has water, food, kitchenware, hygiene items and medicine for a month.
  • On average, it costs around 1086 DKK to ensure a refugee family has warm clothes, shoes, mattresses, blankets and fuel this winter.

Thank you for extending a helping hand to people in need in Syria.

Support Syria: Emergency aid for Christians and other displaced people