Pakistan

Emergency aid and development projects, Emergency help for Christians at risk of harassment, discrimination and persecution

Christian girls are kidnapped, forced to marry and forcibly converted to Islam

One example is 15-year-old Christian Sitara, who was kidnapped by a 60-year-old Muslim man in 2022.

By Thea

15-årige Sitara kidnappet af 60-årige muslimsk mand.

Share article

Associated Press (AP) rapporterede i 2020, at omkring 1.000 piger med minoritetsbaggrund årligt kidnappes i Pakistan, særligt piger fra kristne og hinduistiske familier. Efter kidnapningen tvangsgiftes (nikah-ritualet) pigerne med ældre mænd og tvangskonverteres til islam.

15-årige Sitara kidnappet af 60-årig muslimsk mand

Et eksempel er den kristne 15-årige pige Sitara, der blev kipnappet den 15. december 2022.

Sitaras familie er fattig, så hun måtte arbejde som hushjælp for en muslimsk familie. Det var den 60-årige mand i den muslimske familie, Rana Tayyab, der kidnappede hende.

Sitaras far, Arik Gill, har gentagende gange forsøgt at anmelde Tayyab, men politiet har ikke gjort noget ved det. ”Jeg gik til politistationen for at anmelde kidnapningen af min datter, men de nægtede at tage imod min klage og tvang mig ud af bygningen,” siger Gill til Morning Star News.

Endelig da Gills advokat hørte om sagen den 3. februar, blev sagen taget alvorligt og betjente indledte razziaer for at finde Sitara. Da de ransagede kipnapperens hjem, gav konen embedsmændene den islamiske ægteskabsattest mellem ham og Sitara.

Islamisk nikah bruges som dække

“Dette er fremgangsmåden i alle sager, der involverer tvangsægteskaber af mindreårige minoritetspiger. Den anklagede voldtager først offeret og bruger derefter en islamisk nikah [vielsesattest] som dække for at undslippe straf for denne afskyelige forbrydelse, ” siger advokaten.

Grunden til at dette kan lade sig gøre, er fordi landets retssystem fungerer under et dobbelt system af statslige og islamiske love. Under islamisk lov er der ingen specifik minimumsalder for ægteskab, hvilket fører til tilfælde som denne, hvor minoritetspiger bliver tvunget til at gifte sig med meget ældre mænd efter islamisk konvertering. Det fører til fysiske, følelsesmæssige og seksuelle overgreb.

”Selv om politiet nu handler, er det uheldigt, at familien ikke får retfærdighed, fordi de er fattige og kristne. Kun unge piger fra minoritetsgrupper er mål for tvangsægteskab og konvertering, fordi deres familier generelt er fattige og har få ressourcer til at kæmpe i retten,” siger advokaten.

“Hvis politiet havde handlet, da forbrydelsen først blev anmeldt, kunne barnet være blevet fundet hurtigere, men den lange forsinkelse har givet den anklagede rigelig tid til at skifte opholdssted,” siger han.

Morning Star News har desværre endnu ikke meldt om Sitara er fundet.

Hvordan kan lignende situationer undgås?

De kristne pigers sikkerhed kan øges gennem gratis skolegang på en kristen friskole. På den måde kan de undgå at arbejde for muslimske familier og undgå skolegang på en offentlig skole, hvor de risikerer diskrimination og forfølgelse.

Read also: Children from Christian families risk discrimination, kidnapping and persecution in public schools in Pakistan

Dansk Europamission er ved at udvikle et nyt skoleprojekt i det nordvestlige Pakistan. I dette område står det pakistanske Taliban og andre islamiske ekstremistiske grupper stærkere end i andre dele af landet. Det koster 1040 kr. at sikre, at et barn fra en fattig og forfulgt kristen familie kan få skolegang.

Support Pakistan: Schooling for poor Christian children

Support Pakistan: Schooling for poor Christian children