Iran

Bible smuggling and translation

Iran: Gilda's anger was replaced by peace when she met Jesus

Efterhånden som flere Nye testamenter bliver distribueret, læser hundredtusindvis af iranere om Jesus for første gang – mange giver deres liv til Jesus og giver evangeliet videre til andre.

By the editorial team

Share article

Gilda er én ud af mange iranere, som har mødt Jesus.

Efter at være vokset op i Iran, flyttede hun til et naboland, da hun var i 30’erne for at starte i et nyt job. På den nye arbejdsplads opdagede hun hurtigt, at en af hendes kollegaer, Leila, var kristen. Gilda var vokset op i en familie med en stor hengivenhed til islam, og hendes mor var officer i Irans hær. Så Gilda afviste stærkt Leilas tro og skændtes ofte med hende om religion.

En dag eskalerede et skænderi til vold. Gilda slog Leila så hårdt i ansigtet, at hun forårsagede alvorlig skade på hendes øre. I dagevis var Leila ikke på arbejde på grund af sin skade, og Gilda frygtede dagen, hvor hun ville kom tilbage. Hun var sikker på, at Leila ville rejse tiltale mod hende. Men Leila kom tilbage med et smil. “Hej, kære,” sagde Leila varmt og gav den forbløffede Gilda et kram og rakte hende en bog. “Dette Nye Testamente er til dig. Jeg ser vrede i dig, men denne bog kan hjælpe dig med at forlade den.”

Gilda blev så overrasket over Leilas varme, at hun begyndte at læse Det Nye Testamente. “Det her er så anderledes,” husker Gilda, at hun tænkte, “jeg har brug for denne fred.” Det varede ikke længe, før Gilda gav sit hjerte til Jesus, og efterhånden som hun voksede i sin tro, begyndte den rodfæstede vrede dybt inde i hende at aftage. Senere gav Gildas mor også sit hjerte til Jesus, efter at hun så en dramatisk ændring i Gildas opførsel og karakter.

På trods af nervøsitet omkring gadeevangelisering, har Gilda oplevet, at Gud giver hende kræfter, og hun deler i dag passioneret budskabet om Jesus med andre.

Dansk Europamissions givere har i løbet af 2022 bidraget til, at omkring 200.000 Nye Testamenter blev distribueret over hele Iran-regionen.

Support Iran: Smuggling New Testaments