Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Usbekistans myndigheder fortsætter kristenforfølgelserne

Både baptister og ortodokse kristne er under pres som i Sovjetunionens dage

I Usbekistan har politiet i Syrdarya Region udført en razzia mod en uregistreret baptistkirke og forbereder et anklageskrift mod medlemmerne af denne, har nyhedstjenesten Forum 18 News Service erfaret. Politiet konfiskerede også religiøs litteratur med henblik på “ekspertanalyse”, selv om bøgerne var købt af Det usbekiske Bibelselskab, der er lovligt registreret, og bøgerne lovligt importeret.

Den russiske ortodokse Kirkes patriark, Kirill, har talt om de vanskeligheder, som hans kirke er udsat for. Han nævner specifikt forbuddet mod missionsaktivitet, åbning af ortodokse skoler og det, at kirken er ude af stand til at få tilladelse til oprettelse af nye sogne. Den statslige Komité for religiøse Anliggender nægter at diskutere dette med Forum 18.

Andetsteds i landet er to samvittighedsfanger, der er baptister, og som har afsonet en kortvarig fængselsstraf, blevet løsladt. Dommer Bobojonov, som han præsenterede sig for Forum 18, fra den domstol, der dømte disse baptister, skiftede mening om, hvad hans navn var, efter at Forum 18 spurgte ham, hvorfor baptisterne var blevet fængslet. Politimajor Asliddin Mirzayev, som standsede de to baptister hundreder af kilometer fra sit kontor, nægtede at forklare, hvorfor han havde gjort dette. “Det er vores hemmelighed,” var hans skarpe svar til Forum 18.