Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uropoliti sat ind mod gudstjenestedeltagere i Aserbajdsjan

Tre menigheder i byen Gyanja har – efter hvad nyhedstjenesten Forum 18 har fået at vide – fået forbud mod at mødes til gudstjeneste. Babek Sadykov, en lokal politiofficer, har pure benægtet dette, idet han over for Forum 18 hævder, at “ingen bliver forhindret i at afholde gudstjeneste.”

Lokale folk, der ønsker at være anonyme af frygt for repressalier fra myndighederne, fortalte Forum 18, at en af menighederne fik en advarsel om, at “hvis de mødtes til gudstjeneste den følgende søndag eller på noget som helst tidspunkt i fremtiden, ville de alle blive arresteret.” To busser fulde af almindelige politifolk og uropoliti ankom senere for at forhindre ethvert forsøg på at afholde gudstjeneste.

Protestanter fortalte Forum 18, at kirken allerede modstræbende havde besluttet ikke at afholde den ene af sine store gudstjenester den dag. “Folk er nu meget bange,” sagde de. Alt imens fik det såkaldte Verdensforum for interkulturel Dialog, som regeringen havde taget initiativ til, af præsident Ilham Aliev at vide, at “religionsfrihed og samvittighedsfrihed er fuldt ud etableret i Aserbajdsjan.”