Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tragedier vendes til håb i Pakistan

04a.jpgDer er ingen tvivl om, at Pakistan er hårdt ramt af ulykker. Den seneste oversvømmelse i august måned er den værste naturkatastrofe i Pakistan i de sidste 80 år. Det er netop i sådanne situationer, at vi må vise, at vi vil stå sammen med de mennesker, der er allermest udsatte.

Dansk Europamissions kirkelige partner i Pakistan var med det samme klar, da katastrofen brød ud, og i dag kan vi sige tak til alle Dansk Europamissions givere, som hurtigt sendte deres gaver for at hjælpe ofrene for oversvømmelserne. En million kroner er indtil videre blevet videreformidlet af de private donationer, og i tusindvis af mennesker i desperat nød har derfor fået vores hjælp.

Falmina og familie overlevede

En af dem, der i dag er dybt taknemmelig, er den 29-årige Falmina, mor til to børn. Omkring den 8. august vågnede familien, da vand strømmede ind i deres hus. Familien kæmpede for at komme ud af huset, som snart ville kollapse. Der blev råbt desperat om hjælp hos naboerne, men de var i samme vanskelige situation. Falmina er handicappet, så det var ekstra hårdt for hende, da hun som mor ikke kunne hjælpe sine børn. Hendes mand sørgede derfor først for, at hun blev bragt i sikkerhed, hvorefter han forsøgte at hjælpe børnene. I kampens hede gik det galt, og han blev taget af vandmasserne. Børnene kom heldigvis i sikkerhed ved en anden en mands hjælp.

“Min mand forsvandt. Det skete alt sammen lige for øjnene af mig. Alt, hvad vi ejede og kunne spise, og den ko, som vi skulle fodre for jordbesidderen for at tjene lidt penge og for at få mælk til vores børn, forsvandt på få sekunder. Jeg græd og skreg efter min mand”, fortæller Falmina.

I dagene efter var hun alene med børnene og dybt fortvivlet over den tragiske hændelse, der havde ramt hendes familie. Falmina og børnene boede under åben himmel og uden nogen form for husly og mad. De var tvunget til at drikke beskidt vand.

“Jeg græd i tre dage, men den 10. august dukkede min mand op. Han fortalte mig, at han var levende på grund af et Guds mirakel, og at militæret havde reddet ham og bragt ham til mig”, siger Falmina i sin forklaring til vores partner i Pakistan.

Efterfølgende fik familien husly på en katolsk-ejet grund, hvor Dansk Europamssions samarbejdspartner sikrede dem nødhjælp.

Falmina er blot én ud af de tusinder af mennesker, som Dansk Europamission har hjulpet under de første hjælpeaktioner på baggrund af støtte fra vore engagerede givere og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling. Mens jeg skriver denne artikel, er vores partner ved at planlægge endnu en aktion. Fremover bliver der fortsat brug for mange penge til arbejdet, således at vi kan bakke de kristne i landet op i deres nødhjælpsindsats og udviklingsarbejde.