Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Volontør Lene i Istanbul: Gud møder gæstearbejdere og prostituerede

Det var med stor spænding og megen nervøsitet at jeg en blæsende regnvejrsdag i begyndelsen af januar satte mig ind i et fly mod Istanbul. Der skulle jeg tilbringe 3 uger for at undersøge behovet for at Dansk Europamission udsender volontører til at undervise på engelskkurser blandt centralasiater, samt hvilke behov en volontør kunne imødekomme i forbindelse med et etableret smykkeprogram for kvinder der er hjulpet ud af bl.a. prostitution.

15 Lh med lille dreng

Engelskkurser – en vej til et bedre liv

Jeg fik dog hurtigt øjnene op for at centralasiaterne i høj grad ønsker at lære engelsk. Udtrykket i deres øjne signalerede et dybt behov for at kunne tale engelsk, i håb om at kunne komme ud af deres nuværende tilværelse. En tilværelse der for deres vedkommende byder på lange arbejdsdage, primært med rengøringsarbejde eller andet servicearbejde, og med kun én fridag om ugen. Det blev hurtigt tydeligt for mig at Gud midt i deres håbløshed og magtesløshed rækker ud til dem, og flere af dem tager imod denne håndsrækning gennem det hjælparbejde der finder sted.

Billede: Lene med en lille dreng

Prostituerede møder Guds genoprettende kærlighed

De sidste ti dage af mit ophold i Istanbul boede jeg på et tilflugtssted for kvinder der tidligere har været i prostitution eller voldelige ægteskaber. Disse kvinder deltager nu i et smykkeprogram hvor de lærer at lave smykker, som sælges. På denne måde tjener de penge på en værdig måde og behøver ikke at være fanget i prostitution. Flere af disse kvinder har også oplevet Guds kærlighed og er nu i gang med en genoprettelsesproces, hvor deres brudte hjerter stille heles. Jeg fik ved flere lejligheder lov til at dele mit vidnesbyrd med nogle af disse kvinder og blev opfordret til at bede for dem hver især. Her oplevede jeg at Gud lagde mig ord og billeder på sinde til opmuntring for disse kvinder. Og hvilken velsignelse det dog var at mærke hvor meget Guds hjerte banker for disse kvinder, og hvordan Han møder dem midt i deres brudthed.

Kvinderne får hjælp til selvhjælp

14 Sød tand

Det blev klart for mig hvor meget arbejde der ligger bag et smykke produceret af disse kvinder. Jeg fik indblik i hele arbejdsprocessen og så hvordan kvinderne lavede smykkerne, fik dem godkendt, og så fik jeg lov til at hjælpe med at pakke smykkerne og tælle dem op. Der ligger et større praktisk arbejde bag et smykke produceret på denne måde, hvorfor der er et behov hos dem for hjælp til pakningen af smykkerne.

Billede: Der er god mulighed for at få stillet den søde tand i Istanbul

En livsforvandlende rejse

15 Lene HybschmannTuren til Istanbul har efterladt en dyb taknemmelighed i mit hjerte. Man går ikke uforvandlet bort efter en tur der har budt på et møde med så mange mennesker, hvoraf nogle af dem har været brudte, andre inspirerende, mens andre igen har været selvopofrende på en sådan måde at man ikke andet kan end at beundre dem.

Ønsker du at rejse ud som volontør, kan du kontakte projektleder Samuel Nymann Eriksen på 61260187 eller samuel@daneu.dk

Billede: Lene