Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Terror-smser til kirker i Sudan

Islamister truer med udrensning af alle kristne i landet

Muslimske ekstremister har sendt sms-beskeder til mindst ti kirkeledere i Sudans hovedstad Khartoum. I beskederne truer de ifølge kristne kilder i Khartoum med at gøre kristne ledere, bygninger og institutioner til mål for terrorhandlinger. “Vi vil, at dette land skal være en ren islamisk stat, så vi bliver nødt til at dræbe de vantro og ødelægge deres kirker i hele Sudan,” stod der i en sms-besked, som i august cirkulerede i Khartoum. Beskederne blev sendt i juli og august.

Kirkeledere i Sudan siger, at de frygter øget forfølgelse, da de og deres menigheder er blevet mål for lokale islamisters vold. Dertil kommer, at muslimske ekstremister ifølge en kristen kilde i Khartoum hver anden måned ankommer til Sudan fra Pakistan, Afghanistan og Bangladesh for at modtage træning i hemmelige lejre i Khartoum, før de bliver sendt til forskellige områder i Sudan for at prædike islam og ødelægge kirkebygninger.

Den 18. juli angreb muslimske ekstremister den sudanesiske anglikanske biskop Andudu Adam Elnails hjem i et forsøg på at slå ham og to andre præster ihjel. Alle tre befandt sig ifølge kilderne tilfældigvis uden for huset på det pågældende tidspunkt. Ingen kom til skade, men overfaldsmændene efterlod et trusselsbrev, hvori der blev advaret om lignende angreb. Brevet, der var efterladt på porten til biskoppens hjem, slår fast, at Sudan er et islamisk land, og at forfatterne i hemmelighed planlægger at udføre en række angreb med det formål at ødelægge kirkebygninger over hele landet. “Sudan” betegner nu, efter oprettelsen af Sydsudan som selvstændig stat, den nordlige del af det tidligere samlede Sudan. Kristne kilder i Khartoum siger, at de tager truslerne alvorligt. “Disse folk laver ikke sjov – de kan slå enhver kristen ihjel,” sagde en kirkeleder, der af sikkerhedsgrunde udbad sig anonymitet.

Kilde: Compass Direct