Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tavshed fra fængslerne om de kristne samvittighedsfanger

I øjeblikket kender vi til otte iranske kristne, som stadig er i fængsel for deres tro. Seks af dem har tilbragt mange måneder i fangenskab: Farshid Fathi (som har besøgt Danmark for seks år siden), Vahik Abrahamian, Ibrahim Firouzi, Masoud Delijani, Nurollah Ghabitzadeh og Yousef Nadarkhani. Sidstnævnte er dødsdømt.

Meget lidt nyt er sluppet ud om disse fængsledes velbefindende, men der er ubekræftede forlydender om dårligt helbred, isolationsfængsling og fortsat mishandling. Den fortsatte tavshed forstærker det pres, som familier og støtter til de fængslede føler.

To kristne fra den iranske provins Azerbaijan, Vahid Rofegar og Reza Khanamoei, blev arresteret den 15. juli nær byen Kalibar og er nu i fængsel. Disse arrestationer hænger måske sammen med klager over udbredelsen af kristendommen i provinsen Azerbaijan.

Flertallet af de næsten 300 troende, der er blevet arresteret i det sidste års tid, er blevet løsladt, enten mod kaution eller med alvorlige advarsler mod fortsat kristen aktivitet.

Vi anmoder om forbøn for nyt fra fængslerne, for de forfulgtes pårørende og visdom for dem, der taler de forfulgtes sag.