Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Opmuntr Nuraida med et brev

For nogle år siden var Nuraida* skolelærer på en skole i Centralasien. Her var langt de fleste af hendes kolleger og elever muslimer. Det havde egentlig gået fint længe, men en gang om året fejrer muslimer ramadan, hvor man blandt andet faster i dagtimerne. Det er en af de tider, hvor kristne i muslimske lande, kan identificeres meget tydeligt, fordi de ofte ikke overholder fasten.
Nuraida ønskede ikke at faste, fordi hun ikke er muslim, og selvom hun var respektfuld overfor sine kollegers tro, så forsøgte flere af hendes kolleger at presse hende til at faste. Hun nægtede, og blev til sidst kaldt op på ledelsens kontor. Her fortalte de, at de havde undersøgt Nuraida og fundet ud af, at hun var en del af en sekt. De anklagede hende for at ville tage børnene med derhen og konvertere dem.

Hun blev presset til at underskrive sin egen opsigelse og forlade skolen med det samme. Hun fik ikke lov til at tale med sine kolleger, og det var først et år senere, at Nuraida fandt ud af, hvad ledelsen havde fortalt hende kolleger og elever. De havde fortalt, at Nuraida var blevet gift og havde flyttet væk fra byen.

De slettede hende fra arkiverne, så det ikke længere kunne ses, at hun nogensinde havde arbejdet på skolen, ligesom hun også blev truet til at skifte telefonnummer og aldrig kontakte eleverne igen.
Nu støtter hun udsatte piger i et kirkeligt arbejde i Centralasien.

Send en mail til info@forfulgtekristne.dk eller et brev til Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV, så sørger Dansk Europamission for, at brevene bliver distribueret videre via sikre kommunikationskanaler.

*Navnet er ændret og billedet er et modelfoto af sikkerhedsmæssige årsager


Der er ikke flere indlæg.