Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Opmuntr Ajsara fra Centralasien med et brev

Ajsara blev kristen i sine ungdomsår, da hun af to omgange stødte på en kristen. Først var det hendes matematiklærer i 9. klasse, der med en af hendes muslimske klassekammerater diskuterede, om Jesus var Guds søn. Ajsara blev så interesseret, at hun bad om at komme med i lærerens kirke. Men hun kunne ikke finde kirken. I de næste år fik hun jævnligt drømme, og da hun en dag mødte en kristen, lod hun ikke chancen gå forbi – hun fik den kristne til at følge hende i kirke. Over den næste tid kom hun der jævnligt, og blev sidenhen en kristen.

I hjemmet vidnede Ajsara om sin tro, og både hendes bror og mor blev kristne. Faderen accepterede det i begyndelsen, men da Ajsara og hendes bror begyndte at fortælle resten af familien om deres tro, startede problemerne.

Tanter, onkler, bedsteforældre, fætre og kusiner lagde alle pres på de tre kristne for at få dem til at vende tilbage til islam. Det tog ikke lang tid, før faderen fulgte efter og begyndte at presse sin kone og børn. Nu er der er ofte heftige skænderier i familien, hvor faderen bl.a. kaster porcelæn efter Ajsara.

Han har også pisket hende og hendes mor, ligesom han har brændt Ajsaras bibel og kristne bøger. Ajsaras kristne bror er flyttet til Rusland for at komme væk fra det massive pres, og hendes anden bror har taget afstand til kristendommen, mens Ajsara har valgt en mellemvej og ikke taler om tro med sin far, men opretholder en relation til ham.

Send en mail til anders@daneu.dk eller et brev til Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV, så sørger Dansk Europamission for, at brevene bliver distribueret videre via sikre kommunikationskanaler.


Der er ikke flere indlæg.