Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Sebastian gav Guds kærlighed videre i Tyrkiet

Alle mennesker har brug for Jesus! Men budskabet er ikke lige let at få ud alle steder. I lande som Usbekistan, Kasakhstan og andre centralasiatiske lande indebærer det store risici at være en kristen. Derfor er det også lidt mere kompliceret at række ud til dem i deres egne lande.

Sebastian gav Guds kærlighed videre i Tyrkiet

14 Sebastian holder oplæg i English Club14 Gågaden Istiklal Caddesi på Istanbuls europæiske sideAf Sebastian Olesen, som var testvolontør i Istanbul i tre uger

Men mange centralasiater tager i kortere eller længere tid til Istanbul i Tyrkiet for at arbejde, og her kan vi mere frit dele Guds kærlighed med dem.

Lige før sommerferien var jeg i Istanbul i tre uger med Dansk Europamission. Mit besøg var en del af en undersøgelse som Dansk Europamission gennemførte af mulighederne for at udsende volontører til Istanbul. Jeg havde nogle rigtig fede oplevelser i Istanbul, som jeg vil dele lidt ud af her. Jeg mødte mange mennesker her, som lærte mig en masse og viste mig hvor jeg kunne møde mennesker der kan snakke engelsk. En dag var jeg sammen med en som tog mig med ind i en butik i basaren. Her mødte vi to mænd fra Afghanistan. Den ene kom vi rigtig godt ind på. Jeg delte et kort vidnesbyrd med manden, og vi fortalte ham om Guds kærlighed. Vi gjorde det også klart for manden, at enten måtte han selv betale for sine synder en dag, eller også måtte han tage imod at Jesus allerede havde betalt prisen for hans synder på korset. Han lyttede, nikkede og takkede os for besøget. Vi gav ham lidt materiale, samt et visitkort til en kirke. Det var bare rigtig skønt at få lov til at dele Guds kærlighed så frimodigt med en som måske aldrig før har hørt Evangeliet.

Flere kirker i Istanbul underviser tyrkere eller fremmedarbejdere i engelsk. På den måde får de skabt en god kontakt. En af mine opgaver på rejsen var at undervise i engelsk på et af disse steder. Jeg holdt et oplæg om Danmark, hvorefter der var dialog i grupper. En fredag var jeg med til en bønneaften. Her fandt jeg ud af at en af de tilstedeværende havde mødt en kristen på gaden forrige uge. Vedkommende havde inviteret ham med på engelskkursus, og her havde de fortalt manden om Jesus. Han tog imod Jesus med det samme, og var altså nu med til bønneaften. Det var fantastisk at se!

Bed Gud om at åbne centralasiaternes hjerter for Ham, og bed om frimodighed, visdom og kærlighed til alle dem der arbejder for Guds rige i Tyrkiet!