Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Razzia mod møde i privat hjem

Politiet i byen Agdash i Aserbajdsjan har afvist at forklare, hvorfor otte embedsmænd, inkl. politifolk, begik razzia mod et religiøst møde i den 78-årige baptist Vera Zhuchaevas hjem 25.03.09. Med var også to kamerafolk.

I hjemmet var 12 børn – alle med deres forældres særlige tilladelse – for at lytte til bibelhistorier. Tre kristne kvinder fra Baku var også på besøg. Ved razziaen blev børnene sat i et lokale, og en politimand og en lærer udspurgte dem, uden at forældrene var til stede, selv om nogle af børnene græd. Alles navne blev noteret, og forældrene kunne så hente børnene. Politiet beslaglagde 508 bøger og 40 film samt en afspiller. Filmene var fra Hollywood med bibelske temaer.

Politiet gav oplysninger om baptisternes aktiviteter til de lokale medier. Razziaen blev vist flere gange i tv. På et aserbajdsjansk nyhedsbureaus hjemmeside stod om razziaen med navne og bopæl på Zhuchaeva og kvinderne fra Baku. Generalsekretæren for Aserbajdsjans Baptistsamfund sagde 31.03.09 fra Baku: “Det er farligt”. “Nationalister vil nu kende deres adresser.”