Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Yemen

Yemen

Oplysninger

Yemen
HovedreligionIslam
StyreformRepublik
HovedstadSanaá
Befolkning28,25 millioner
Antal kristne i altAnslået 2.000
Antal konvertitkristneAnslået 1.200

Hvordan bliver kristne forfulgt?

Borgerkrigen har siden 2015 hærget Yemen og udfordret den lille konvertitkirke i landet. Den sunnimuslimske Al-Qaeda-bevægelse og den shiamuslimske Houthi-bevægelse kæmper om magten i landet og undertrykker kirken. Yemen er et overvejende muslimsk land, og det er ikke muligt for ikke-muslimer at have stillinger i den offentlige sektor, og kristne er dermed udelukket fra at sidde i regeringen, arbejde hos politiet etc. Kirkeledere i landet kan modtage hårde fængselsstraffe uden retssag, hvis de bliver opdaget, og kan endda risikere offentlig henrettelse, da Yemen er en af de lande, som stadig praktiserer dødsstraf.

Konvertitkirken er tredoblet under borgerkrigen

Mange befolkningsflertallet ser med skepsis på kristne, og de konvertitkristne er under socialt pres. Nogle har lidt martyrdøden. Krigen har dog medført, at de kristne konvertitter er blevet spredt ud over landet, hvilket har resulteret i, at den paradoksalt nok er vokset under forfølgelse og borgerkrig. Det skønnes, at antallet af konvertitkristne er tre til fem gange højere siden krigens udbrud.

Hvad gør Dansk Europamission?

Dansk Europamissions givere sikrer, at der kan uddeles nødhjælp i form af basale fødevarer og et vandopsamlingssystem til kristne, som ikke kun bruger hjælpen på sig selv, men også hjælper de fattigste og mest udsatte i deres lokalsamfundet. De lokale kristne spiller en livsvigtig rolle i at give hjælp til de svage, uanset race, religion og politisk overbevisning.