Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Kirgisistan

Forfølgelse og mission

Forfølgelsen af kristne er svagt tiltagende, og nogle lokale kristne er nervøse for fremtiden. Særligt på den politiske scene er radikale muslimer på fremmarch, mens staten presser kirker og de kristne. I 2008 besværliggjorde en lovændring registreringen af kirker, da en kirke skal have 200 medlemmer i stedet for tidligere 10 for at være et godkendt kirkesamfund. Desuden er al distribution af bibler og kristen litteratur på offentlige pladser blevet forbudt og evangelisation er svært. Landet er relativt åbent – også for vestlige kristne, men mission til det muslimske flertal fører til forfølgelse og pres på de kristne. Nogle kristne fyres, hvis de ikke vil overholde ramadanen, andre bankes af deres forældre og venner, når de konverterer, smides ud af deres hjem eller får dårligere karakterer i skolen.

Generelt rammer forfølgelsen primært kristne konvertitter, der forfølges af deres familie, venner og slægtninge, mens kristne, der insisterer på at drive mission, også forfølges. Modstanden mod mission gør også, at evangelisation i højere grad sker gennem relationer og humanitært arbejde. Kristne skaber bånd til deres landsmænd gennem sport, praktisk hjælp, musik og lignende, hvorefter de gennem relationen viser og fortæller om Guds kærlighed.

Hvad gør Dansk Europamission?

Dansk Europamission støtter forfulgte kristne, der rækker en hjælpende hånd ud til unge, uuddannede piger, der er vokset op på børnehjem og er i fare for at ende i prostitution. Ved lov kan man kun være på børnehjem, til man bliver 16 år.

Mange piger har intet at komme ud til efter børnehjemmet, og derfor er det vigtigt nogle tager sig af dem, da mange ofte ender i prostitution. Pigerne bliver sikret tag over hovedet, mad og en tryg ramme for at tage en uddannelse og blive klar til voksenlivet.

Hvad kan du gøre?

  • Bede for de forfulgte kirgisiske kristne
  • Give udsatte piger i Kirgisistan mulighed for en tryg ungdom

Oplysninger

Kirgisistan
HovedreligionIslam
StyreformRepublik
HovedstadBisjkek
Befolkning5,5 millioner
Antal kristne12.000 konvertitkristne