Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Pro-russiske separatister dræber kristne

Drabene på fire evangeliske kristne fandt sted den 9. juni, men det er først nu der kommer detaljer og informationer frem i lyset om hvad der skete. Slægtningene til de dræbte afviser beskyldninger om at de skulle være politisk engageret på nogen måde.

Pro-russiske separatister dræber kristne

Den 20. juli blev der afholdt en mindeceremoni for de fire uskyldige unge ukrainske evangeliske troende mænd som blev skudt af ekstreme pro-russiske separatister.

De fire dræbte er:

  • Pavenko Reuben, 1984
  • Pavenko Albert, 1990
  • Bradarsky Viktor, 1974 og
  • Vladimir Velichko, 1973.

Pastor Peter Dudnyk skrev nedenstående på sin hjemmeside den 20. juli:

”Vores brødre er blevet myrdet. Begravelsen fandt sted i dag. Alle de evangeliske kirker i byen mødte sammen op til begravelsen, og havde aflyst deres almindelige gudstjenester. De skød vores brødre for at tro på Vor Herre Jesus Kristus. Herre, lær os at tilgive dem som gør os ondt, og at bede for dem som hader os!

Det er tilfaldet vore brødre og søstre i Slavjansk at gennemgå en frygtelig sorg, og ikke forbande men i stedet velsigne dem som har gjort dem ondt. Gudskelov for at sådanne mennesker eksisterer! På grund af dem kommer der til at være godhed og velsignelser i denne verden”.

Pastor Vladimir Zubenko deler sine følelser i forbindelse med det der er sket:

”Slavjansk. Klokken ni om morgenen var Alexander Moiseev og jeg til mindegudstjeneste i Transfiguration Church. Kirkerummet var fyldt med sørgende der græd. Kirken skulle sige farvel til fire af sine sønner, som blev slagtet den 9. juni af terrorister. Fra prædikestolen blev lyden af salmer akkompagneret af Guds Ord om helte for troen, om trøst til deres familier og deres kære. Spørgsmålet om ”hvorfor?” blegner når vi forstår ”hvorhen?”. Uden tvivl er de alle fire i Himmelen, alle fire er i live. Når alt kommer til alt, så er vores Gud ikke en Gud for de døde, men for de levende.

Men jeg vil alligevel gøre et forsøg på at svare på spørgsmålet ”hvorfor?”. Hvorfor blev de dræbt, hvad ville de opnå ved dette? Svaret er forfærdeligt og enkelt. For det første: mordet skete ikke for at opnå noget – det var et mål i sig selv. Dette har altid været Djævelens mål: at stjæle, dræbe og ødelægge. For det andet: årsagen til mordene, tror jeg, skal findes i det faktum at de er…, de er ganske enkelt kloge, lykkelige, smukke, intelligente og venlige.

Og så fordi de er troende. Og det har altid ærgret mørket. Og på en eller anden måde, så er jeg overbevist om at da skadevolderne så deres urokkelige tro og det gik op for dem at disse mænd ville forblive trofaste til det sidste, så knuste de dem. Men de ødelagde ikke deres udødelige sjæle, kun deres manifestation her på jorden.

Ved indgangen til Kramatorsk er der en kø af biler på cirka en halv kilometer. Det er et godt tegn på at et stort antal mennesker er på vej hjem til deres hjemby. Og vi ser frem til at de kristne vender hjem til vores kirke. Der er blevet holdt adskillige møder og gudstjenester i vores sognekirke. Trods manglen på MS-medarbejdere, er der mærkbart flere der kommer til søndagsgudstjenesterne. Kære venner, vi byder nye mennesker velkomne i vores by. Vi elsker jer og ser frem til at se jer. Gud velsigne jer!”

Må Gud give fred og ro til alle der bor i Ukraine. Jeg beder for at alle må lægge deres våben, og at ro og fred må herske i det sydøstlige Ukraine. Frels os alle, Herre, fra sådanne forfærdelige prøvelser.

De fire brødre efterlader sig tilsammen 11 børn der skal brødfødes og opfostres.

100.000 flygtninge i Ukraine

Mindst 100.000 mennesker er på flugt i Ukraine. Dansk Europamission samarbejder med evangeliske kristne, som giver nødhjælp til mennesker på flugt. Du kan give nødhjælp i form af mad og andre nødvendigheder til internt fordreve i Ukraine.

Støt nu: 

Støt nu

Kilde: Dansk Europamissions samarbejdspartner Russian Ministries