Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

To præster kidnappet i Sudan

En sydsudanesisk oprørsmilits støttet af den islamiske regering i Khartoum, har kidnappet to præster i Rabak, oplyser kristne kilder. Den 15. januar kl. 10 om aftenen, brød en stor lastbil gennem portene til området tilhørende en kirke i Rabak, 260 km. syd for Khartoum. Angrebsmændene brød ind ad døren til præsteboligen og bortførte  med trukkede pistoler de to præster, pastor Joseph Makwey og pastor Sylvester Mogga.

Den 19. januar tvang bortførerne præsterne til at ringe til deres biskop og forlange løsepenge på 500.000 sudanesiske pund, 250.000 for hver af dem. Det svarer til i alt 185.530 amerikanske dollar. Hjælpebiskop Daniel Adwok fortalte Compass News, at der ikke havde været nogen direkte kontakt mellem biskoppen og kidnapperne, men at det var lykkedes præsterne at give udtryk for, at de blev behandlet dårligt. “Vi er bekymrede for de to præster”, sagde han. “De behandler dem ikke godt.”

Der har ikke været yderligere forsøg fra kidnappernes side på at kontakte kirkens ledelse, siger Adwok. Hverken Makwey, som er i 40’erne, eller Mogga, som er i 30’erne, støtter de sydsudanesiske militære tropper som ligger i territorial konflikt med Sudan over grænseområder, tilføjede han. Kidnapperne plyndrede også præsternes bolig og stjal to biler, to bærbare computere og et pengeskab. Hændelsen har skabt panik og rædsel blandt de kristne i Rabak, og kirkelederne har udtalt, at de frygter for deres liv, nu hvor de er blevet mål for den islamiske regering og dens allierede militser.

(kilde: Compass Direct News)