Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Pastor Umid er løsladt fra fængslet

Mange har gennem Dansk Europamissions skrevet opmuntrende breve til den uretfærdigt fængslede pastor Umid fra Turkmenistan. Brevene var til stor opmuntring for Umid da han sad i fængsel.

Pastor Umid er løsladt fra fængslet

På billedet ses pastor Umid, Malahat og deres børn Daniel, David og Zubeida.

Den 17. februar 2015 blev Umid løsladt på grund af amnesti fra Turkmenistans præsident Gurbanguly Berdimuhamedov. Han kan nu igen være sammen med sin hustru Malahat, som havde det vanskeligt mens hun var alene med tre små børn. Dansk Europamission har hjulpet hende økonomisk mens hendes mand var i fængsel.

Alt for hård straf

Umid Godjajev blev i 2012 idømt fire års fængsel. I en konflikt om adgang til en brønd kom Umid til at slå en nabo så han kom på sygehuset. Politiet undersøgte sagen, og selvom Umid og naboen var blevet forsonet, blev han idømt fire års fængsel. Ifølge kristne i landet var dommen helt ude af proportioner med den overtrædelse pastoren begik. Årsagen er at KGB havde besluttet at pastoren skulle have en så høj straf fordi han var kristen.

Havde straffen været retfærdig, havde der ikke været tale om kristenforfølgelse, men fordi straffen er ude af proportioner med overtrædelsen, kan straffen karakteriseres som kristenforfølgelse.

Opmuntret af brevene

I fængslet fik Umid breve fra kristne, blandt andet fra modtagere af Dansk Europamissions blad. Fængselspersonalet viste ham brevene, men gav ham ikke lov til at læse dem. Selvom han ikke fik lov til at læse brevene, blev han meget opmuntret.

Han havde nemlig skyldfølelse over det han havde gjort imod sin nabo, og han troede at andre kristne havde vendt ham ryggen. Derfor var brevene til stor opmuntring og trøst for ham.

Kunne læse i Bibelen i fængslet

I fængslet havde han jævnligt adgang til at læse i Bibelen da nogle medfanger havde en bibel han kunne låne.

Umid oplevede også at Gud beskyttede ham. Ofte vil den ledende fængselsvagt slå fangerne med en stav, men vagten slog ikke Umid, men tog ham kun i kraven.

Dansk Europamission hjælper Umid med at finde beskæftigelse

Tak til alle der har bedt for Umid, hans hustru og børn. Udover at Dansk Europamission hjalp Malahat økonomisk i den svære tid,  vil vi også fremadrettet hjælpe Umid til at få beskæftigelse da det kan være svært for ham at finde arbejde, nu hvor han er tidligere straffet.