Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Pastor i Laos arresteret for at udbrede troen

En 53-årig pastor fra Laos sidder nu i fængsel efter at politiet i Laos arresterede ham d. 6. juni for at opfordre andre til at konvertere til kristendommen. Det fortæller en talsmand fra gruppen Human Rights Watch for Lao Religious Freedom (HRWLRF). Anholdelsen af Asa, der kun kendes under sit fornavn, fandt  ifølge HRWLRF sted omkring kl. 16 i hans hjem i landsbyen Peeyeur i Luang Namtha-provinsen.

Politiet kørte derefter Asa til det regionale fængsel, cirka 50 kilometer derfra. Det er for langt væk til at hans familie eller venner har mulighed for at besøge ham da de har begrænset adgang til transportmidler. ifølge de almindelige procedurer, fortæller HRWLRF, ville politiet have sat ham i et lokalt fængsel i tre dage mens efterforskningen af anklagerne pågik. Torsdag d. 7. juni mødtes Khamla, en fremtrædende kristen leder, med politiet og fandt ud af at Asa var blevet anklaget for at lede mennesker til Kristus.

For to år siden tvang politiet Asa til at underskrive en erklæring om at han hverken ville fortælle om Kristus eller lede mennesker til den kristne tro. Men i løbet af det seneste år er der mange i Peeyeur og de omkringliggende landsbyer der er blevet berørt af Asas liv og vidnesbyrd, og derigennem er kommet til tro på Kristus. Myndighederne i det sydlige Laos fortsætter med at true, afhøre og arrestere kristne.

Kilde: Compass Direct News