Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Overlevelseskamp i Nordirak

Tusinder af mennesker er på flugt fra Islamisk Stat (IS) i Irak. Blandt dem er mange kristne.

Overlevelseskamp i Nordirak

Nogle irakiske kristne fortæller til Dansk Europamissions samarbejdspartner i Irak, at de ikke mener at de har nogen chancer har for at overleve i deres hjemland. Andre håber endnu og vil ikke forlade deres hjemland.

Nødhjælp til Iraks ‘helvede’

I det kurdiskkontrollerede område i Nordirak såvel som ved Bagdad er Dansk Europamissions samarbejdspartner aktiv og forsørger krigstraumatiserede flygtningefamilier. Alene i Bagdad sikrer vor partner underhold til 4000 ubemidlede mennesker regelmæssigt.

Flygtningene sikres madrationer og medicin og om muligt tag over hovedet.

Profeten Jonas grav ødelagt

Mosulregionen (Nineve-Ebene) er de irakiske kristnes hjemstavn. I snart 2000 år har de boet her. Nu er denne hjemstavn truet som aldrig før.

Oprørerne i Islamisk Stat går med ekstrem brutalitet til værks mod mindretal og ødelægger endda bibelsk kulturarv, såsom den bibelske profet Jonas grav.

Konvertér, betal eller dø

Jihadkrigerne giver ikke-sunnimuslimer et ultimatum: Konvertér til islam, betal skat eller dø.

Derfor er flygtningebølgen fra Mosul enorm. Mange mennesker har måttet gå fra hus og hjem og har intet med sig ind i de kurdiskkontrollerede de flygter til, blandt omkring Erbil. Der holder de nu til i store sovesale og krisecentre. Den humanitære situation er usikker.

I mellemtiden er jihadisterne ved porten til Bagdad. Mange kristne har allerede forladt hovedstaden og flygtet mod de kurdiske kontrollerede områder eller taget til nabolande som Jordan og Libanon. Andre venter stadig og håber. De ønsker ikke at forlade deres hjemland. Den sikreste flugtvej er luftvejen med fly. Flugt i bil er meget farligt, fordi det vrimler med IS checkpoints. Ikke-sunnimuslimer kommer næppe levende gennem en sådan kontrolpost.

Irakiske kristne: “Send mere hjælp!”

De irakiske kristne råber på os i den vestlige verden. De beder om at vi intensivere nødhjælpen og stå med dem i bøn.

Der koster 550 kr. at give mad og medicin til en flygtningefamilie i en måned. Støt nu: 

Støt nu