Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Oplev Himalayabjergene bjergsøer, rigt dyreliv og mød lokale kristne i Kirgisistan og Kasakhstan

bjergsøer, rigt dyreliv og mød lokale kristne i Kirgisistan og Kasakhstan

Billede: Heste græsser tæt på Issykkulsøen, som deltagerne vil se i Kirgisistan.  

Formand for Dansk Europamissions bestyrelse, Niels Peder Nielsen, og hans hustru, Irene, er rejseledere på rejsen 31. august – 12. september 2019. Her fortæller de om planerne for rejsen.  

Hvad kan deltagerne forvente på rejsen?

Rejsen bliver fyldt med oplevelser, og vi kan kort nævne, at vi først flyver til Bisjkek, hovedstaden i Kirgisistan, som ligger hvor Tian-Shan bjergene begynder. Her besøger vi Egehuet, et hjem for socialt udsatte piger, som Dansk Europamissions givere støtter.   

Billede: Astana er Kasakhstans nye, funklende hovedstad. Mange kasakhere får dog ikke del i den økonomiske vækst.  

Vi skal op i Tian-Shan bjergene til bjergsøen Song Kul. “Himlenes Bjerge” er en forlænget arm af Himalaya-bjergkæden. Vi overnatter én nat i en yurt-lejr ved søen. En yurt er et rundt telt bygget på en træramme beklædt med filt og overtrukket med teltdug, opvarmet med kakkelovn. Lejren giver et godt indblik i nomadernes liv og dagligdag. De øvrige nætter bor vi på gode hoteller. Vi kommer til at opleve nomadernes traditionelle kampsport, færdigheder til hest og jagt med falk eller ørn.  

Vi kommer til at opleve nomadernes traditionelle kampsport, færdigheder til hest og jagt med falk eller ørn – Irene og Niels Peder

I Kasakhstan skal vi bl.a. besøge et spændende museum for GULAG-lejrene fra Sovjettiden. Besøget giver et godt indblik i den dystre del af Sovjetunionens og Kasakhstans historie. Herefter kører vi til Astana, som er Kasakhstans nye flotte hovedstad, også kaldet Centralasiens Dubai. Vi spiser middag på en “roterende” 360 grader restaurant på 23. etage med flot udsigt. 

Kan deltagerne møde lokale kristne?

Ja, der bliver rig mulighed for at have fællesskab med både Dansk Europamissions lokale kontakter samt andre lokale kristne. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål, høre om deres dagligdag, både om glæder, men også udfordringerne, de kristne kan møde. For de rejsedeltagere som ønsker det, bliver der også mulighed for, at vi kan dele et ord fra Bibelen med de lokale kristne og bede sammen. 

Billede: Irene og Niels Peder har ledt flere Felixrejser til Italien og Sri Lanka.  

Er det sikkert at rejse til Kasakhstan og Kirgisistan?

Ja, lande som Kasakhstan og Kirgisistan er meget sikre. Myndighederne og politiet sikrer ro og orden, og kriminaliteten er lav. Landene er også åbne over for Danmark, så vi kan rejse visumfrit ind i begge lande.  

Specialprogram med detaljeret beskrivelse af rejsen kan fås på felixrejser.dk/kirgisistan eller telefon 75922022.