Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Lokale kristne giver nødhjælp til ofre for jordskælv i Tyrkiet og Syrien

Vore lokale kristne partnerorganisationer i Tyrkiet og Syrien er på pletten - og rækker ud til de nødstedste.

Lokale kristne giver nødhjælp til ofre for jordskælv i Tyrkiet og Syrien

Efter de voldsomme jordskælv er lokale kristne nødhjælpshold til stede og hjælper udsatte.

Ofre for jordskælv har søgt tilflugt i kirke i Aleppo

En præst fra Aleppo i Syrien fortæller: “Folk søger ly i kirken mod kulde og regn, da deres huse er ubeboelige, og de er meget bange for efterskælv.”

En anden præst fortæller: ”Vi har akut brug for mad, tæpper, tøj og materiale til opvarmning, det er meget koldt og det regner og sner. Mange huse er styrtet sammen eller er ubeboelige.

De har brug for akut hjælp, regeringen har slået nogle telte op, men det er ikke nok til alle. I Aleppo leder mange efter steder at bo, fordi deres huse er ubeboelige. Folk er bange for efterskælv. I Shahbah-området er kirkerne omdannet til nødsheltre, der sikrer husly. Mange overnatter også i kirkerne.

Læs også: Tyrkiske kristne anmoder om forbøn efter jordskælv

Ofre for jordskælv får fødevarepakker

For at folk kan vende tilbage til deres hjem, i hvert fald de huse, der kun var delvist ødelagt, vil reparations- og renoveringsarbejde snart være nødvendigt. Det knuser vores hjerter at se, hvordan mennesker lider, og hvor meget nød der er. For mange vil det vare lang tid, før de kan leve i en vis grad af sikkerhed igen.”

Dansk Europamissions givere har siden 2014 givet nødhjælp til udsatte i Syrien gennem lokale kirker.

I Tyrkiet reagerede de lokale kristne, som Dansk Europamission samarbejder med, også straks på jordskælvet. Dansk Europamissions givere har i mange år hjulpet kirken i Tyrkiet. Nødhjælpsarbejdet er allerede i gang, og ofre for jordskælvet får nødhjælp.

Nødhjælpen der uddeles er tilpasset de lokale behov i Tyrkiet og Syrien. Den består eksempelvis af tæpper, vand, telte, vintertøj og mad. I fødevarepakkerne kan der eksempelvis være ris, gryn, linser, olie, sukker, te, krydderier og ost.

Lokale tyrkiske kristne uddeler nødhjælp til ofre for jordkælvet

I Syrien får de udsatte også hygiejnepakker med sæbe til håndvask og tøjvask, tandbørster og tandpasta, shampoo og en kam.

Indholdet i fødevare- og hygiejnepakker varierer efter udbud og efterspørgsel. Der kan tilføjes andre varer, ligesom der kan trækkes varer ud, alt efter behov.

Nødhjælp kan forebygge forfølgelse

Al hjælp distribueres gennem lokale kristne. Og i lande hvor kristne kan opleve forfølgelse, diskrimination og undertrykkelse, gør det indtryk, når det kristne mindretal rækker ud til deres medmennesker i nød.

Nødhjælpen kan nedbryde fordomme og skepsis mod kristne, ligesom den kan give kirken en platform i samfundet, så den får en stemme og kan formidle evangeliet. Gennem nødhjælpen kan Guds kærlighed i Jesus Kristus demonstreres på en praktisk måde, og den kan berøre mennesker netop i den udsatte situation, de befinder sig i.

Støt nu

MobilePay 452022 – mærk gaven Jordskælv. Oplys navn og adresse for skattefradrag.