Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Løbende generationsskifte i Dansk Europamission

Generalsekretær gennem 21 år, Henrik Ertner Rasmussen, afløses den 14. april af kommunikations- og projektchef i Europamissionen, Samuel Nymann Eriksen.

Løbende generationsskifte i Dansk Europamission

Billedet ovenfor: Samuel Nymann Eriksen bliver ny generalsekretær for Dansk Europamission den 14. april 2018.

Tak for 21 års trofast tjeneste

Dansk Europamissions bestyrelse bad i december 1996 Henrik Ertner Rasmussen om at blive generalsekretær for organisationen, der ville ændre fokus fra Østeuropa til den muslimske verden.  

Henrik Ertner Rasmussen skiftede karriere fra konservatorieuddannet musiker til at blive teolog med speciale i arabisk og islamologi. Han fik sin missionserfaring i den muslimske verden med syv år i Egypten, udsendt af Danmission, og i Østeuropa som udsendt til Albanien af Brødremenighedens Danske Mission.  

Billede: Henrik Ertner Rasmussen

Henrik fortæller om tiden: ”Siden 1980, hvor jeg blev kristen, har jeg kendt til og støttet Dansk Europamission. At jeg senere skulle blive leder af Europamissionen, havde jeg ikke i min vildeste fantasi kunnet forestille mig – men Gud overskrider vore vildeste fantasier! – Tak derfor til Gud og til bestyrelsen for den tillid der blev vist mig ved kaldelsen til generalsekretær og for de mange gode stunder i tjenesten for Missionen i ind- og udland, blandt partnerne og ikke mindst på sekretariatet sammen med medarbejderne, uden hvem Europamissionen ikke ville være det, den er.”  

Henrik Ertner Rasmussen vil fortsat tjene forfulgte kristnes sag, bl.a. med konsulent- og foredragsvirksomhed, dels for Dansk Europamission og dels som selvstændig. 

Generationsskifte implementeret skridt for skridt

Samuel Nymann Eriksen læste som ung Dansk Europamissions blad samt bøger udgivet af Dansk Europamission, hvor østeuropæiske kristne fortalte om forfølgelsen under kommunismen, men også om Guds overnaturlige indgriben midt i trængslerne. Samuel er cand.scient.pol. og havde arbejdserfaring fra bl.a. Rambøll Management og Undervisningsministeriet, inden han i 2008 blev ansat i Dansk Europamission. Siden da har han beskæftiget sig med en lang række opgaver, lige fra udvikling af den digitale kommunikation, ansøgninger til statslige puljer, tilsynsbesøg hos samarbejdspartnere, foredrag, økonomistyring og til udvikling af bladet. Siden 2015 har Samuel været ansvarlig for personale, økonomi, kommunikation og projekter, mens Henrik har udviklet nye arbejdsområder, og generationsskiftet er således implementeret skridt for skridt over en årrække.

Siden 2015 har Samuel været ansvarlig for personale, økonomi, kommunikation og projekter, mens Henrik har udviklet nye arbejdsområder, og generationsskiftet er således implementeret skridt for skridt over en årrække.  

Samuel fortæller om arbejdet: “Jeg ser det som et stort privilegium at få lov til at kunne være med i arbejdet for at hjælpe og udruste den forfulgte kirke, så den kan hjælpe nødstedte i lokalsamfundet og i ord og handling være et vidnesbyrd om evangeliet om Jesus Kristus, som i dag forvandler tusindvis af menneskers liv i Mellemøsten, Centralasien og Asien”. 

Generationsskiftet vil blive markeret i forbindelse med Dansk Europamissions møde lørdag den 14. april i Sct. Johannes kirke i Herning, hvor alle er meget velkomne til at deltage.