Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Norine og Andrew besøgte Danmark

Norine og Andrew på Haderslev Næs

I juli besøgte Norine og Andrew Brunson Danmark. De var inviteret af Dansk Europamission, som opfordrede til forbøn og appelskrivning under Andrews fængsling og efter løsladelsen udgav Andrews bog på dansk. Ægteparret talte bl.a. på Skovgårde og Haderslev Næs bibelcampinger, men på grund af covid-19-restriktioner kunne Dansk Europamission ikke invitere til disse møder, som var forbeholdt fastboende på campingpladserne.  

Begge steder kom der meget positive tilbagemeldinger på Andrews fortælling om sine knap to år i tyrkisk fængsel. Ikke alene sad han i fængsel på grund af sin kristne tro, men blev også en brik et storpolitisk spil mellem Tyrkiet og USA.  

Det centrale i hans foredrag var dog den troskrise han gennemgik i fængslet. Norine og Andrew havde oplevet en personlig vækkelse godt 10 år inden Andrew kom i fængsel, hvor de oplevede Guds mærkbare nærvær. I fængslet kunne Andrew dog ikke mærke Gud og kom ind i en dyb troskrise, hvor han tvivlede på Gud, nærmede sig psykisk sygdom og overvejede selvmord. I det andet år vendte udviklingen og Gud genopbyggede Andrew. Han valgte at tro Gud, selvom han ikke mærkede ham eller oplevede Guds trofasthed på en konkret måde.  

Denne fortælling gjorde et dybt indtryk på mange tilhørere og nogle der selv kæmpede med forskellige trosspørgsmål fik forbøn og samtale med Norine og Andrew efter møderne.  

Andrew i Jyllandsposten 

Under besøget fik flere medier også mulighed for at tale med ægteparret, bl.a. Jyllandsposten, hvori Andrew opfordrede vestlige regeringer til at hjælpe forfulgte kristne 

Se mødet på Youtube  

Mødet med Norine og Andrew fra Haderslev Næs Bibelcamping kan ses på Youtube. Søg blot på Haderslev Næs Bibelcamping på Youtube og find videoen med deres navne i titelfeltet.