Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nordkoreas forfulgte kristne har brug for vores hjælp

Mad, medicin og tøj

Jeg priser Herren og takker Ham for at Han viser os at Han er Helbrederen, Den Fuldkomne og Sejrherren som leder os til vort evige hjem i himmelen.  Derfor beklager vi os ikke eller beskylder andre, og vi taber ikke modet selvom vi (lige nu) er i en vanskelig situation,” skriver en lokal pastor fra Nordkoreas undergrundskirke i august sidste år.

Forfulgte men ikke modløse

Der er noget yderst livsbekræftende ved disse ord der vidner om, at de forfulgte kristne i Nordkorea har en stærk tro og en vished om at de ikke er glemt af Gud. Selv når de kæmper sig gennem hårde tider og dage med megen smerte og uro, så er de alligevel ikke modløse.

Faktum er at de bor i et land der fortsat ligger nr. 1 på listen over nationer der forfølger kristne. I Nordkorea er det loyalitet over for regimet og landets leder der tæller. Vi så det da Kim Jong-il døde sidste år. Befolkningen græd som pisket over hans død – eller var det af frygt for regimet? De sidste 59 års indoktrinering har virket.

De der anses for illoyale overfor systemet, sendes i koncentrationslejre. Heriblandt i tusindvis af kristne. Så sendt som i 2011 fortalte en af Dansk Europamissions kilder at kristne blev henrettet i Nordkorea og at deres familier blev sendt i arbejdslejre.  Med det for øje kan der ikke herske nogen tvivl om at det kræver stor forsigtighed at leve med sin kristne tro i Nordkorea. Alligevel er der mennesker der vover at hjælpe de kristne i Nordkorea.

Hjælp til undergrundskirken

Dansk Europamission har indtil videre været med til at støtte at der fragtes medicin ind i Nordkorea med henblik på at hjælpe de troende til at overleve trods sygdom. De siger selv:
“Mange tak for de xx* æsker med medicin som I har sendt. Især tak fra de troende her i xxx provinsen som lider under alvorlige oversvømmelser og forskellige sygdomme.”

Sidste år fortalte en kilde mig at en hel landsby på 3000 mennesker døde af sult. Det var næsten ikke til at fatte. Under samme rejse fortalte en nordkoreansk kvinde mig at hendes nabofamilie havde begået selvmord med rottegift. Det var med stor sandsynlighed på grund af sult.

Mad, medicin og tøj

Dansk Europamission vil nu udvide indsamlingen så det også bliver muligt at give de kristne mad og tøj.  Og nogen spørger måske: Hvorfor ikke hjælpe hele befolkningen? Til det kan jeg kun sige at Dansk Europamission ønsker at hjælpe alle, men vi føler os særligt forpligtet på vore kristne brødre og søstre som er under ekstremt pres i verden i dag. Og som der står skrevet. “Hvis én del lider, så lider alle de andre legemsdele med; og hvis én del bliver hædret, så glæder alle de andre lemmer sig også” (1. Korintherbrev kapitel 12:26).

Nordkoreas kristne er en del af legemet, og vi kan vise dem omsorg og kærlighed ved sikre at de modtager medicin, mad (ris og korn) og tøj midt i deres trængsler. Endelig kan vi bede om at de forfærdelige brud på menneskerettighederne i Nordkorea må ophøre.

Tak for din hjælp. Støt nu: 

Støt nu