Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nordkoreanske kristne beder for Danmark under coronakrisen

Nordkoreanske kristne beder for Danmark under coronakrisen

Billede: Børn oplæres i hemmelighed i den kristne tro i Nordkorea. (Billede: Hi-tae, Jung)

 

Kære søster og bror,

Jeg hilser dig med Herrens fred.

Vi har det alle godt, takket være din omsorg og betænksomhed. Vi gør vores bedste med de muligheder, vi har.

For tiden er der i grænseegnene indført restriktioner, som skal forhindre virussens indtog og spredning. Hvis man kommer rejsende fra andre lande eller regioner, kommer man i karantæne i 20-30 dage og får foretaget et grundigt lægetjek. Sundhedsmyndighederne har endvidere beordret de lokale husstande til at bruge saltvand og hvidløgsekstrakt, og alle skal jævnligt lufte ud for at fremme den individuelle sundhed. Regeringen gør tilsyneladende alt, hvad den kan, men forebyggelsesindsatsen ser ikke ud til at være ret effektiv. I områderne langs grænsen forsøger indbyggerne at blive inden døre, og på markederne er det ikke muligt at skaffe sig nok korn, brænde, grøntsager eller kød. Priserne på ris, madolie, grøntsager og frugt stiger hurtigt, og manglen på helt basale varer øger hurtigt de trængsler, familierne står i.

Jeres store hjælp kom nemlig frem i rette tid, så vi kom sikkert igennem denne nødsituation

Men den slags pludselige problemer tager Gud i sin store barmhjertighed hånd om. Jeres store hjælp kom nemlig frem i rette tid, så vi kom sikkert igennem denne nødsituation. Vi ved, at I vil fortsætte den hengivne og velvillige støtte til jeres trosfæller. Med den mindsker I vores følelsesmæssige byrder og bringer nåde og frugt i vores åndelige liv, så vi ved, at fremtidens kulde eller trængsler hverken kan ryste eller bekymre os. I stedet vil vi vende blikket mod Herren Jesus Kristus og være forvissede om, at glæde og herlighed venter os både nu og i evigheden. Vi vil gerne bede for dig og vores brødre og søstre i Danmark og hele verden. Vi beder om, at Gud i sin faderkærlighed vil beskytte dig mod coronavirus og sørge for din sundhed og sikkerhed.

 

De bedste hilsner,

En nordkoreansk kirkeleder

Støt Nordkorea: Medicin til kristne og andre nødlidende nu

Fakta: Medicin til forfulgte kristne og andre nødlidende i Nordkorea

På grund af bidrag fra Dansk Europamissions givere indføres der ad uofficielle kanaler mad og medicin til undergrundskirken, som ikke kun bruger hjælpen på sig selv, men deler med andre nødlidende. De sygdomme, der behandles, er blandt andet tuberkulose, hepatitis B, diarré, febersygdomme, infektionssygdomme og kredsløbsproblemer.