Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nordkoreansk bedstemor flygter med barnebarn til Kina

Begge Mi-jins forældre var døde, og da bedstemor Teok-sun ikke kunne forsørge den lille pige, flygtede de til Kina.

Nordkoreansk bedstemor flygter med barnebarn til Kina

Billedet ovenfor: Kristne i Kina risikerer fængsel for at hjælpe nordkoreanere på flugt som Teok-sun og Mi-jin. 

Mi-jin på 8 år og Teok-sun på 67 er nordkoreanske flygtninge, som Dansk Europamissions givere har hjulpet ud af verdens mest lukkede land til et sikkert land i Sydøstasien, som vi af sikkerhedshensyn ikke her kan nævne navnet på. 

Teok-sun fortæller: Min voksne datter fra Nordkorea blev skilt i 2012 og var nødt til at efterlade sin datter hos mig, så jeg kunne tage mig af hende, eftersom hun gjorde forretninger med forretningsfolk fra Kina (hvilket er ulovligt, men ofte den eneste måde at tjene penge på, red.). Under en af hendes jævnlige ture til Kina blev hun dræbt i en trafikulykke i 2014. Efter denne tragedie ledte jeg desperat efter min datters eksmand, da mine ressourcer var knappe, men jeg fandt ham ikke. Så jeg accepterede, at jeg måtte tage mig af mit lille barnebarn alene. 

Eftersom min mand var død tilbage i 1990’erne, var jeg selvfølgelig glad for at have mit lille barnebarn hos mig, men jeg levede i fattigdom i Nordkorea. Jeg var så fattig, at jeg ikke kunne betale for mad og uddannelse til mit barnebarn. Lige som så mange før mig i Nordkorea stod jeg over for udsigten til at være strandet i mit hus, med lille Mi-jin, hvor vi blot kunne vente på, at sult og død indhentede os. Så i desperation hoppede jeg af til Kina i december 2016 og satte mit liv på spil for at kunne leve i Kina. Jeg havde ganske enkelt ikke andre muligheder for at beskytte mit barnebarn. 

Lige som så mange før mig i Nordkorea havde vi udsigt til, at sult og død indhentede os – Teok-sun 

I Kina ledte vi efter et hus med et kors på taget. Vi fandt et, og derfra sendte venlige kinesiske kristne os videre til et sydkoreansk missionshus. Missionæren holdt meget af mit barnebarn og tog sig meget godt af os. Mit barnebarn læste i skolebøger, hun fik fra ham. Hvilken tragedie det var, da missionæren blev arresteret af det kinesiske politi i begyndelsen af 2017! Jeg beder af hele mit hjerte for hans sikkerhed. Tusind tak for, at I har hjulpet med at redde os fra, at det kinesiske politi tvangshjemsender os til Nordkorea! 

Bedstemoderen og den lille pige blev reddet fra det nordøstlige Kina og hjulpet til et sikkert land i Sydøstasien i juli 2017. Dansk Europamissions giveres støtte bidrog til at redde Teok-sun og Mi-jin. Du kan give nordkoreanske flygtninge, som Teok-sun og Mi-jin, fornyet håb og en ny start på livet ved at støtte arbejdet. Bed også gerne for at de må komme til tro på Jesus Kristus. 

Støt Nordkorea: Hjælp til nordkoreanske flygtninge nu