Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Muslimsk aktivist redder kristen fra blasfemianklager

En kristen gadefejer blev anklaget af en folkemængde for at have brændt papirer med vers fra Koranen på dem. I virkeligheden var siderne blevet revet i stykker af to skoleelever. Folkemængden var klar til at lynche manden. En 26-årig muslim med tilknytning til en menneskerettighedsgruppe greb ind og reddede dermed den kristne mands liv.

Muslimsk aktivist redder kristen fra blasfemianklager

En ”succeshistorie” med en lykkelig slutning takket være indgriben fra ”en muslimsk aktivist som reddede en uskyldig ung kristen mands liv”, som ”ikke engang kan læse”.

Det er hvad Suneel Malik, formand for Peace and Human Development Foundation, sagde til AsiaNews angående den seneste sag om falske blasfemianklager som fandt sted for nylig i Faisalabad i Punjab. Han håber at sagen vil hjælpe til at øge ”tolerancen over for religiøse minoriteter” så der kan blive opbygget sand fred i Pakistan og at det vil sætte en stopper for ”falske anklager der besudler landets navn” og påvirker den ”sociale harmoni”.

Episoden fandt sted den 22. maj: Mansha Masih, som er kristen, har arbejdet i 15 år som affaldssamler i byen Hajweri i Faisalabad. Han var i gang med at samle affald og blade sammen fra forladte huse i området, da en ung muslim ved navn Billu, fra taget af sit hjem, anklagede ham for at have vanæret sider af muslimernes hellige bog, Koranen. Efter at have råbt ad den kristne mand, begyndte han brutalt at tæve ham.

Men indgriben fra den 26-årige muslimske aktivist, Farhan Sadiq, journalist og medlem af Human Rights Defenders Network, reddede den kristnes liv. Han vristede Masih ud af voldsmandens greb og tog ham med hjem. Han igangsatte derefter en undersøgelse for at afklare omstændighederne, hvorefter det kom frem at siderne med de hellige vers var blevet ”vanæret” af to mindreårige skoleelever fra området der ikke havde lyst til at gå i den lokale moské og derfor havde brændt bøgerne.

Men rygterne om en mulig sag om blasfemi begået af en kristen, cirkulerede allerede i byen, og en folkemængde var klar til at straffe manden, trods hans uskyld, med døden. Selv efter at de to unge havde tilstået, ville folkemængden ikke tro på Masihs uskyld, selvom han gentagne gange havde forklaret at han ikke kunne læse og at han ikke havde gjort noget forkert, da han ikke vidste hvad det var der stod på papirerne. Den muslimske aktivists beslutning om at konfrontere folkemængden og bevise at anklagerne var falske, reddede i sidste ende den kristne mands liv, og han udførte sin opgave med ”høj grad af ansvarsfølelse”.

 

(Kilde: AsiaNews)