Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Maryam overfaldet i fængslet, men får ingen hjælp

Fængslede Maryam får ingen hjælp efter at have været udsat for overfald. Nu kæmper hun ikke bare med kronisk sygdom, men også med et alvorligt skadet ben.

Maryam overfaldet i fængslet, men får ingen hjælp

Iranske Maryam (Nasim) Naghash Zargaran, der blev idømt fire års fængsel i 2013 for at udgøre en trussel mod Den Islamiske Republik Irans sikkerhed, har snart udstået sin fængselsstraf. Maryams største forbrydelse var, at hun var konverteret fra islam til den kristne tro, og at hun delte sin tro med andre samt ledte en husmenighed.

Maryam lider efter overfald

Maryam har specielt de sidste par år kæmpet med et skrantende helbred, fordi hun ikke har fået den nødvendige medicinske behandling i Evin-fængslet. Hun lider af sygdommen ’hul i hjertet’ (atrieseptumdefekt), knogleskørhed, gigt samt slidgigt i ryggen. Efter gentagne sultestrejker og protester har Maryam dog været på nogle korterevarende medicinske orlovsophold, hvor hun har modtaget behandling. Ifølge Mohabat News bekræfter kilder tæt på Maryam, at hun havde en orlovsperiode under den iranske nytårsfejring, Nouruz, i marts måned. De enkelte små orlovsperioder har resulteret i at hendes fængselsdom er blev forlænget med en periode, der nu er oppe på 55 dage.

Ikke nok med at Maryam har kæmpet med kronisk sygdom, hendes fod er nu også skadet, efter at hun har været udsat for et overfald i fængslet, fortæller Mohabat. Det forlyder, at det er en ikke-politisk fange i Evin- fængslets kvindeafdeling, der har haft et sammenstød med Maryam, og som har forvoldt skaden på hende. En kilde tæt på Maryams familie bekræfter rigtigheden af hændelsen.

Ingen hjælp fra fængselsmyndighederne

Efter denne voldsomme oplevelse klagede Maryam over ’voldskvinden’, men hun blev ikke taget alvorligt af fængselsmyndighederne, ej heller fik hun lægelig behandling. Enkelte fængselsbetjente forklarede hende, at kvindeafdelingen ikke var deres ansvarsområde, og andre sagde, at fængselsanklageren var på orlov. Efter et besøg i fængslet fik Maryams familie syn for Maryams svage helbred og den alvorlige skade, som medfangen havde påført hendes fod. Familien forsøgte efterfølgende at komme i kontakt med fængselsdirektøren, men de blev nægtet adgang.

Maryam og hendes familie har forsat brug for din støtte. Du kan være med til:

  1. At bede for Maryam og hendes familie. Bed om lægedom, opmuntring og styrke.
  2. At sende et opmuntringsbrev til Maryam i fængslet, så hun mærker, at hun ikke er alene. Se hvordan her.